Karakterističan okus marcipanu daju gorki bademi. Nekim vrstama marcipana se dodaje okus ružinom vodom
SASTOJCI:
Petits fours od marcipana i čokolade
Za oko 25 kolačića:
150 g marcipana
15 g bjelanjaka
100 g čokolade Nestlé Ecuador
Čokoladni keksi
125 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
85 g čokolade Nestlé Ecuador, rastopljene i ohlađene
350 g brašna
½ žličice praška za pecivo
2 žlice mlijeka
šećer u prahu
PRIPREMA:
Petits fours od marcipana i čokolade
Umiješajte 15 g bjelanjaka u marcipan i oblikujte male kuglice od oko 2 cm promjera. Pritisnite svaku kuglicu pečatom za kolačiće i ostavite na limu na sobnoj temperaturi (30ºC) nekoliko sati da se posuše i na površini se napravi lagana korica.
Zagrijte pećnicu na 230ºC.
Pecite kolačiće oko 4 minute, dok ne porumene, i skinite ih s lima čim izađu iz pećnice. Ako želite da dobiju sjaj, premažite ih sirupom.
Rastopite čokoladu na pari i umočite dno svakog keksa u čokoladu. Položite na masni papir ili silikonski podmetač s čokoladom prema dolje i ostavite da se čokolada stisne.
Čokoladni keksi
Rastopite čokoladu na pari i ostavite da se ohladi. U mikseru, tucite maslac i šećer dok ne posvijetli i postane pjenast. Umiješajte jaja i na kraju čokoladu.
Pomiješajte brašno i prašak za pecivo i umiješajte u prvu smjesu. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 1 sat, da se stisne.
Oblikujte u male kuglice i pritisnite ih pečatom za kekse.
Zagrijte pećnicu na 170°C i pecite oko 12 minuta.
Pomiješajte mlijeko s dovoljno šećera u prahu dok ne dobijete gustoću vrhnja i premažite kekse time kad se ohlade. Ostavite da se glazura osuši prije posluživanja.