lice s tjeralice

Tomislav, a ne Ivan Petrović je ubojica s ceste: Imao je lažne HR dokumente

08.10.2024 u 17:54

Bionic
Reading

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova utvrdilo je da vozač, uhićen zbog prometne nesreće u kojoj je prije dva dana usmrtio jednu osobu, a četiri ozlijedio, ima krivotvorene hrvatske osobne isprave te da se radi o državljaninu Bosne i Hercegovine, priopćeno je u utorak

Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u utorak da je uhićen Ivan Petrović, rođen 1988., s hrvatskom osobnom iskaznicom i vozačkom dozvolom, a zbog sumnje u njegov stvarni identitet podvrgnut je dodatnoj provjeri.

Utvrđeno je da su hrvatski dokumenti krivotvoreni.

Nakon toga usporedbom otisaka prstiju utvrđeno je da se radi o Tomislavu Petroviću, državljaninu Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica BiH i Austrije, naveo je u priopćenju Dačić.

Novosadska policija priopćila je u ponedjeljak da je Petrovića uhitila u Bačkom Petrovcu zbog sumnje da je dan ranije u tom mjestu prouzročio prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, a ozlijeđene su četiri, među kojima troje djece.

Sumnja se da je Petrović, vozeći s 1,48 promila alkohola u organizmu, izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u automobil u kojem se nalazila obitelj iz Novog Sada.

Uhićeni se tereti za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa, no poslije novih saznanja srbijanske policije slijedi mu niz drugih kaznenih prijava.