propali skeč

Plenković: Loš potez s lošim posljedicama, ali Bartulica nema veze s nama

12.06.2024 u 14:38

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković obratio se javnosti u četvrtak poslijepodne nakon aktualnog sata u Hrvatskom saboru

Na početku se opet osvrnuo na dvije izborne pobjede HDZ-a, a primijetio je da se oporba malo osvježila i promijenila taktiku.

'Samo osam pitanja ne pamtim, očito su željeli iskušati i druge ministre', rekao je Plenković, dodavši da je bilo malo grubljih odgovora na malo grublja pitanja, kako su i najavili da će proći oni koji budu postavljali neprimjerena pitanja. Govoreći o slučaju Stephena Bartulice, kazao je da se vjerojatno radilo o propalom skeču i da ga ne čudi to da su čelnici Domovinskog pokreta čvrsto reagirali.

'Loš potez s lošim posljedicama za Domovinski pokret', kazao je Plenković, dodavši da vidi da su čvrsti u rješavanju tog pitanja i traže javnu ispriku. Dodao je da Bartulica očito nije mislio o šteti koju će napraviti stranci sada 'kada je miran pet godina, nakon što je ostvario mandat u Europskom parlamentu'. Plenković kaže da nije razgovarao o tome s čelnicima DP-a i nema vremena za to u gustom rasporedu.

'To nema nikakve veze s nama, mi smo si bili konkurencija na europskim izborima - mi smo dobili šest, a oni jedan mandat', naveo je Plenković.

Poručio je da će se situacija oko Petrokemije razriješiti. 'Bitno je da rade, bilo je situacija kada Petrokemija nije radila', istaknuo je Plenković, dodavši da investitor Yildirim Grupa nije došao iz nekoga podruma, već su poznati u sektoru proizvodnje umjetnog gnojiva.

  • +9
Andrej Plenković u Saboru Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Plenkovića su pitali kako komentira stavove analitičara da Milanović ima više šanse za pobjedu ako on ostane na čelu Vlade. Odgovorio je da ti analitičari uglavnom griješe i nemaju pojma te da uvijek znaju što će on poduzeti i napraviti, a nikad ga nitko nije ništa pitao o tome.

'Nećemo sva jaja u jednu košaru iako su ova stara i trula, to je kao taj princip', kazao je Plenković. Komentirao je i odnos s predsjednikom Milanovićem. Premijer je kazao da sigurno neće na kavu s nekim tko mu je poručio da je 'udbaški izrod pola sata prije izborne šutnje'. Smatra da je Milanović sramota za hrvatsku političku kulturu i smeta mu što su svi ušutjeli te polako prelaze preko toga.

  • +17
Aktualno prijepodne Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'To ne ide tako, to može funkcionirati samo u glavama aktivista, agitatora, pristranih ljudi u medijskom prostoru koji je groteska. Neću dopustiti da to bude normalno. Reakcija javnosti - truba, ništa, nula', rekao je Plenković te vjeruje da će građani biti mudri i pametni. Okrznuo je i favorita za novog predsjednika SDP-a Sinišu Hajdaša Dončića, poručivši da je to potpuno isto kao Grbin.

'Ako bude ovaj Hajdaš - pajdaš, bit će to strikan i nećak – serija dva, to je ista stvar kao Grbin, to je sve od Milanovića dirigirano. Moram sad, kad nije bilo špirita na aktualcu, da malo nešto gricnemo. Ali dobro, to je do njih, meni je svejedno', poručio je Plenković na kraju.