premijer iz velike gorice

Plenković o Milanoviću: Zlokobni kršitelj Ustava odjednom skrbi za umirovljenike

01.10.2024 u 14:03

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja nove područne škole i dječjeg vrtića u velikogoričkom naselju Dubranec, a nakon toga dao je izjavu za medije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja nove područne škole i dječjeg vrtića u velikogoričkom naselju Dubranec, a nakon toga dao je izjavu za medije.

'Što se tiče ocjene DZS-a za rujan, to je najniža inflacija u zadnje tri godine, što smatram da je dobro, taj trend pada inflacije. Važno je i da cijene hrane dođu u okvire koji su realni, kad je riječ o uslugama i hrani, mislim da se još malo osjeti da traje turistička sezona, što dovodi do određenog rasta nekih segmenata, ali ovi drugi segmenti mi djeluju dobro', rekao je Plenković, javlja N1.

Osvrnuo se i na najavu iz Hrvatskih autocesta (HAC) da za osobna vozila cestarina ostaje ista kao u ljetnoj sezoni, te se neće kao prošlih godina vraćati na izvansezonske cijene.

'Mislim da su iz HAC-a objasnili, zbog različitih troškova održavanja, mislim da su to sitne razlike i ne vidim da će biti većih poteškoća', smatra Plenković.

Osvrnuo se i na položaj umirovljenika koji su u utorak održali prosvjed pod geslom 'protiv siromaštva'. 'Cilj je da u mandatu ove Vlade prosječna sveukupna mirovina bude najmanje 750 eura, a izglednije 800 eura. Nastavit ćemo činiti sve da umirovljenicima bude kvalitetnije.'

'Saslušat ćemo ih, čut ćemo tu poruku. Današnji dan smo iskoristili kako treba, netko to iz politikantskih razloga – s obzirom da je organizator politička stranka koja se svrstala da podržava jednog predsjedničkog kandidata – okvir tog prosvjeda je jasan', kazao je Plenković.

'Ovi koji podržavaju Špiku koji se svrstao uz Milanovića, a nije im rasla ništa mirovina u njegovom mandatu, tako da mi je to malo smiješno, da podržavate nekog tko kao premijer nije napravio ništa', dodao je pa podsjetio na pakete i mjere pomoći za umirovljenike koje je njegova Vlada uvela.

'Imate još nešto? Ništa. Zlokobni kršitelj Ustava odjednom je veliki skrbnik umirovljenicima', rekao je na kraju o predsjedniku Zoranu Milanoviću.