predsjedništvo hdz-a

Plenković otkrio ide li na utakmicu, komentirao i Milanovića: 'Treba biti korektan'

24.06.2024 u 18:30

Bionic
Reading

'Ako bude finala, idem', komentirao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a hoće li na nogometnu utakmicu Europskog nogometnog prvenstva. Onu večerašnju, između Hrvatske i Italije, gledat će putem malih ekrana

Na sjednici stranačkog Predsjedništva osvrnuli su se i na poremećaj u opskrbi električnom energijom koja se dogodila u petak.

'Srećom, sve je prošlo bez velikih poteškoća, uz neugodnosti koje nestanak električne energije može prouzročiti', kazao je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a te komentirao MOL, za koji smatra da nema argumente u zahtjevu, javlja N1.

Nakon novinarskih upita osvrnuo se na pobjedu Darka Milinovića u Gospiću, uputivši čestitke HDZ-ovu kandidatu Josi Vrkljanu 'na dobrom rezultatu'.

'Nismo se čuli, ali evo, čestitam mu sada. Mi ćemo za deset mjeseci pokušati odigrati bolju utakmicu. Gospodin Vrkljan je potpuno novi kandidat i preuzeo je tu dužnost u posljednjih nekoliko tjedana i mislim da je, s obzirom na tu situaciju, to dobar rezultat', poručio je premijer.

Spomenuo je i unutarstranačke izbore napominjući kako su u fazi prikupljanja potpisa te da će kandidate predstaviti idući tjedan. Rekao je kako trenutno nemaju informacija o protukandidatima, ali da se 'bilo tko može kandidirati'.

  • +11
Dolazak članova na širu sjednicu Predsjedništva HDZ-a Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Pismo predsjednika Zorana Milanovića na temu Vijeća za vanjsku politiku sadržajno nije želio komentirati 'jer ga nije čitao', bez obzira što su u njemu iznesene neke konkretne ideje.

'Samo smo odgovorili da se prije sve usuglašavalo i bez vijeća. Sve se može dogovarati, ako su akteri normalni. Ako nisu, to je onda nešto drugo. Treba biti korektan i normalan, a ne zvati ljude udbaškim izrodima, a onda se praviti nevješt. Problem Milanovićevog ponašanja za vrijeme kršenja Ustava nije samo njegov nego i cijele scene koja to dopušta', odgovorio je, ali ne smatra da i on krši Ustav po pitanju vanjske politike:

'Kad ja to radim? Pitali smo ga jednom za sastanak, kad je počela agresija na Ukrajinu. On je odbio sudjelovati na njemu, lakonski je odmahnuo rukom 'ne treba' nam to. Ovo je tema kao i Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa. Prošli tjedan je to bila tema, prijavljivalo se HDZ, a ovaj tjedan ništa jer nije u pitanju HDZ. Postoje dvostruka mjerila i zar moramo pobijediti 20 puta da bi se to reklo?'