poslao jandrokoviću

Plenković otklonio spekulacije: U dopisu poručio da ne želi biti europski zastupnik

09.07.2024 u 19:27

Bionic
Reading

Iako su spekulacije da će premijer Andrej Plenković otići na na neku funkciju u EU stalne, on je uporno govorio da i dalje želi biti hrvatski predsjednik Vlade. U dopisu predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću otklonio je mogućnost da ode u Europski parlament

U dopisu Plenković podsjeća da je na izborima za Europski parlament izabran kao prvi na listi HDZ-a, koji je pobijedio na tim izborima i osvojio polovicu mandata. Također, piše da su birači na izborima za Hrvatski sabor dali većinsku podršku HDZ-u te mu je Sabor po treći put iskazao povjerenje za obnašanje dužnosti predsjednika Vlade.

'Kako bih opravdao ukazano povjerenje i odgovornost koju nosi dužnost predsjednika Vlade, obavještavam Vas da ću nastaviti obnašati dužnost predsjednika Vlade RH te da neću preuzeti dužnost člana u Europskom parlamentu', napisao je Plenković.

Plenkovićev dopis na X-u je objavio glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. 'Oporba je predsjedniku Vlade i HDZ-a više puta nametala scenarij koji se opet neće dogoditi. Neka pati koga smeta', napisao je Katičić.