sastanak vrha hdz-a

Plenković: Otvorio sam pitanje koje se odnosi na Brkića, vidjet ćemo kako će se ta priča dalje razvijati

23.04.2019 u 13:37

Bionic
Reading

Pripreme za europske izbore, za novu sjednicu Hrvatskog sabora, ali i situacija s potpredsjednikom Sabora i zamjenikom predsjednika stranke bile su teme sastanka užeg predsjedništva HDZ-a u utorak, potvrdio je medijima šef stranke Andrej Plenković

Razgovarali smo o pripremama za Europski parlament, za novu sjednicu Sabora koja sutra počinje aktualnim prijepodnevom, o tome da je Hrvatska drugu godinu zaredom ostvarila proračunski višak unatoč isplatama državnih jamstava, ministar Horvat izvijestio nas je o pripremama za dolazak China shipbuilding industry cooperation koji dolazi vezano za Uljanik..., nabrajao je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković o čemu se razgovaralo tri sata na sastanku stranačkog vrha u sjedištu HDZ- a na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

Za kraj je dodao i da se razgovaralo o Brkiću, naglasivši da je to pitanje na sastanku pokrenuo upravo on.

'Otvorio sam i pitanje koje se odnosi na potpredsjednika Sabora, on je iznio svoj stav, mi smo zaključili kako institucije trebaju nastaviti sa svojim aktivnostima zakonito i neovisno. Vidjet ćemo kako će se dalje ta priča razvijati', rekao je Plenković, odbivši odgovarati na pitanja okupljenih novinara.

  • +9
Završen sastanak predsjedništva HDZ-a o Milijanu Brkiću Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic

Da će se o Brkiću ovaj tjedan razgovarati u vrhu HDZ-a potvrdili su prošli tjedan i Plenković i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković. Brkić je, naime, nedavno prozvao institucije koje u odnosu na njega provode predistražne radnje u sklopu kojih je bio na razgovoru u USKOK-u, nazvavši cijeli postupak cirkusom u kojem on neće sudjelovati te je prozvao neimenovane osobe da je 'sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije'.

'Takve optužbe su ozbiljne i morat ćemo razgovarati. Ne znam na temelju čega ih temelji, ali ako ima dokaze, mora ih predstaviti. Ali rano mi je o tome govoriti jer ne znam sve informacije što stoje u kaznenoj prijavi', kazao je Jandroković početkom prošlog tjedna.