dan hrvatske vojske

Plenković: Sjetite se kakva su materijalna prava vojnika bila u Milanovićevom mandatu

28.05.2024 u 12:48

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj akademiji u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 33. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske, u Domu Hrvatske vojske Zvonimir. Na svečanosti je sudjelovao i predsjednik Republike Zoran Milanović. Nakon svečanog obilježavanja Plenković se obraća javnosti

Premijer se prvo osvrnuo na Dan Hrvatske vojske.

'Drago mi je da danas ulažemo u Hrvatsku vojsku, mornaricu i zrakoplovstvo', kazao je Plenković, prenosi N1.

Dodao je da će ulaganje u vojsku i dalje biti prioritet Vlade te se osvrnuo na podatke Državnog zavoda za statistiku. 'Najveći rast u EU-u, odličan nastavak trenda', rekao je.

Ponovno se dotaknuo i gospodarskih ciljeva Vlade. 'Vjetar u leđa na početku mandata naše Vlade', istaknuo je, dodavši da inflacija ide prema dolje.

'Očekujemo da će i dalje usporavati, a ljudi troše više jer imaju veće plaće. Inflacija nije pojela rast plaća', kazao je.

Dodao je da su prosječne plaće rasle za 77 posto. 'Bilježimo najmanji broj nezaposlenih, a najveći broj zaposlenih', kazao je.

Susret Plenkovića i Milanovića na svečanoj akademiji povodom Dana HV-a Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Komentirao je i izjave Zorana Milanovića o vojsci. 'Sjetite se kakva su u njegovom mandatu bila materijalna prava hrvatskih vojnika, da ne govorimo o ulaganja u zrakoplovstvo, mornaricu...', rekao je te dodao da je danas najavio dvije nove sposobnosti Hrvatske vojske: 'To su ozbiljne investicije.'

Osvrnuo se i na susret s Milanovićem. 'Tu smo radi Hrvatske vojske', istaknuo je.

Komentirao je i odabir v.d. ravnatelja USKOK-a. 'To je stvar DORH-a, to nema veze s nama, nego je stvar glavnog državnog odvjetnika i njegovih ovlasti', istaknuo je.

Plenković je odgovorio na pitanje hoće li pronaći rješenje u vezi s Miloradom Pupovcem: 'Razgovarat će se…', kazao je.

Ponovno je pozvao građane da izađu na europske izbore, rekavši da HDZ ima najbolji program i najbolju kampanju za europske izbore.

Odgovorio je na pitanje je li pozvan na prijem na Pantovčaku: 'Imam obaveza', istkanuo je. Plenković je rekao da se neće kandirati za predsjednika Republike.