'pregled godine'

Pogledajte čime se sve pohvalio eurozastupnik Jozo Radoš

07.07.2017 u 20:41

Bionic
Reading

Zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš objavio je 'videoreportažu' sa svojim najvažnijim europarlamentarnim govorima, nastupima i inicijativama, među kojima je i njegova kritika postroženog režima kontrole putnika na slovensko-hrvatskoj granici

Zastupnik u Europskom parlamentu Jozo Radoš, koji je nedavno objavio da s ostalim osnivačima Libre, stranke koja se 2005. godine ujedinila s HNS-om, napušta narodnjake zbog njihove odluke da uđu u vladu Andreja Plenkovića, u desetominutnom videu prikazao je svoje najvažnije inicijative i nastupe u Europskom parlamentu u prošlih dvanaest mjeseci.

Radoš govori o dugim čekanjima na hrvatsko-slovenskim graničnim prijelazima, o uzrocima sigurnosne ranjivosti Europske unije te potrebi njezina obrambenog osamostaljivanja i stvaranja zajedničkih vojnih snaga. 

U videu Jozo Radoš govori i o važnosti boljeg prometnog i energetskog povezivanja europskog jugoistoka s ostalim dijelovima Europe, kao i o nedovoljno brzom napredovanju zemalja zapadnog Balkana na europskom putu.