detaljni pregledi

Pojačana sigurnost na koncertima Coldplaya u Beču nakon otkazivanja Taylor Swift

20.08.2024 u 19:28

Bionic
Reading

Četiri koncerta britanskog sastava Coldplay, s početkom u srijedu, održat će se u Beču uz pojačane mjere sigurnosti s obzirom na nedavne terorističke prijetnje koje su dovele do otkazivanja nastupa američke superzvijezde Taylor Swift u austrijskom glavnom gradu

Obožavatelji mogu očekivati detaljne preglede i duža čekanja, objavila je policija u utorak.

Oko stadiona Ernst Happel, gdje je Swift trebala nastupati, bit će postavljene prepreke, a promet za vozila će biti ograničen.

Dužnosnici austrijske obavještajne službe također provjeravaju osobe koje rade na stadionu i oko njega.

Jedan od dvojice mladića osumnjičenih za planiranje terorističkog napada na koncertu Taylor Swift radio je kao postavljač pozornice. Tri zakazana koncerta Swift otkazana su početkom kolovoza zbog sigurnosnih razloga.

Coldplay bi u Beču trebao nastupati u srijedu, četvrtak, subotu i nedjelju pred otprilike 60.000 obožavatelja svake večeri.

Policija je rekla da ne postoji određena opasnost za sastav, no pripadnici policije u uniformama i civilnoj odjeći će svejedno biti raspoređeni radi zaštite članova benda.

"Tako sam sretan što sam u Beču", napisao je pjevač sastava Chris Martin na društvenoj platformi X uz svoju fotografiju u utorak.