MAXTV PRVA LIGA

Povijesna pobjeda 'lokosa' za drugo mjesto na ljestvici

23.11.2012 u 19:50

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige u Maksimiru su domaća Lokomotiva pobijedila je koprivnički Slaven Belupo 3:1 te tako privremeno zasjela na drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici

Nastavlja se vrlo dobra serija mlade momčadi Lokomotive. Od sredine rujna igrači trenera Ivkovića izgubili su samo jednu utakmicu, a sada je po prvi puta pred naletom 'lokosa' pao i Slaven Belupo.

Gosti iz Koprivnice odlično su otvorili utakmicu te se tako već u 11. minuti u izglednoj prilici našao Delić, no pucao je preko gola. Kako je vrijeme odmicalo igrači Lokomotive povezali su svoju igru te su nakon nekoliko dobrih prilika došli u vodstvo. Igrala se 25 minuta kada je Antolić opalio s nekih 20-tak metara i prevario gostujućeg golmana.

Slavlje 'lokosa' nije dugo trajalo, jer je samo dvije minute kasnije Martin Šaban najbolje snašao u petercu domaćina i pospremio jedan 'otpadak' u gol Lokomotive.

Odmah kako je krenulo drugo poluvrijeme domaćini su ponovno došli u vodstvo, a ovog puta gol ide na dušu Slavenovog golmana koji je loše procijenio putanju lopte Tomislava Barbarića koji je pucao s 30-tak metara te ga je na kraju prevarila i otišla u mrežu.

I onda je u 67. minuti Delić srušio napadača Lokomotive Kramarića u svom šesnaestercu zbog čega je sudac dosudio jedanaesterac, a upravo je Kramarić bio siguran i svojim 11. pogotkom u sezoni potvrdio pobjedu Lokomotive koja se barem na kratko popela na drugo mjesto. Ujedno je ovo bila i prva pobjeda 'lokosa' protiv Slaven Belupa u povijesti MAXtv Prve lige.