SAMO NA TPORTALU

Pratite putovanje hrvatskih navijača biciklom na Euro!

29.05.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Tomislav Lacović i Saša Kralj dvojica su mladića iz pitoresknog slavonskog gradića Donjeg Miholjca koji su u ponedjeljak, 28. svibnja, krenuli na desetodnevno putovanje na Europsko prvenstvo u Poljsku – biciklom! Tportal vam svakodnevno donosi putopisne reportaže s njihovog puta, bogato ilustrirane fotografijama koje omogućava nova Nokia Lumia

Dvojac planira put od oko 1100 km prijeći za deset dana, dnevnim turama od 100-150 km, rutom Donji Miholjac - Pečuh - Siget - Balaton - Gradišće - Bratislava - Brno - Wroclaw - Poznan. Usput će razgledavati zanimljivosti Mađarske, Austrije, Češke i Poljske, te čitateljima tportala donositi ekskluzivne priče iz susreta s hrvatskim zajednicama u tim krajevima, ali i brojnim navijačima raznih zemalja koje budu susreli u Poljskoj.

Uz tportal, njihovo putovanje podržava Nokia Lumia, koja će se potruditi da svakodnevno možete uživati u fotografijama i video zapisima dinamičnog dvojca, kao i Nestle, čiji proizvodi će se pobrinuti da dvojac ne ostane gladan na putu.

Pročitajte prvu reportažu iz serijala 'Biciklom na Euro' ovdje, a u nastavku doznajte više o našim junacima.


Tomislav Lacović rođen je 29. 9. 1986. u Našicama, odrastao u prelijepom slavonskom gradiću uz Dravu (pročitajte ovo bez patetike), Donjem Miholjcu. Rođendane slavi u posebnom ozračju, budući da je to ujedno dan Grada i crkveni god ili - narodski rečeno kirvaj. Odrastanje uz dvojicu starije braće blizanaca i sportsku atmosferu u maloj ulici koja je dala teniskog prvaka Hrvatske ranih 50-ih, ali i sadašnjeg prvotimca Cibone Hrvoja Kovačevića i nogometnog reprezentativca Domagoja Vidu, knjiga ili lopta bila je naoko logična dilema. Pokušavajući pomiriti oboje, trenirao skoro sve moguće sportove, ali najveći uspjeh sigurno će biti stići biciklom u Poznan. U međuvremenu magistrirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, dokazao da u istoimenom kvizu nije 'Najslabija karika', putovao na sve načine uz poslovično nedovoljan budžet i odličnu ekipu i koješta drugo. Od umornih nogu i utrnulog tura, više cijeni iskustvo koje će kao trofej donijeti kući i jednog dana pričati djeci. Manje ga je strah pasa uz cestu, a više probušenih guma na cesti. Za vrijeme boravka na Euru 2008. u Austriji dao intervju za najtiražnije indonezijske novine Jawa Pos (tiraž prava sitnica - 400,000 komada dnevno).


Saša Kralj - specifično prezime, ujedno i nadimak, čine ga prepoznatljivim u gradu te bližoj i daljoj okolici. Rođen 16. 7. 1985. u Osijeku, lokalan u Donjem Miholjcu, s gore navedenim nije u srodstvu nego susjed preko puta. Velika nada lokalnog NK Jedinstva, čiji izdanci i vratar Slaven Belupa Silvio Rodić i dinamovac Domagoj Vida pokazuju da se ipak moglo, od nogometa je s obzirom na uloženih 12 godina s pravom očekivao više. Obrnuto proporcionalno karijeri, školovanjem svake godine podizao letvicu da bi zaključno s ovim mjesecom stekao uvjete za upis treće godine ekonomije u Osijeku. Školovanje uz rad, rekreativni šport i aktivan društveni život pokazuju da uzrečica „sve se može kad se hoće“ u njegovom slučaju drži vodu. Odbiciklirati na EURO za njega će biti dokaz upornosti (samome sebi) i putokaz svima koji u životu oklijevaju posložiti prioritete. Boji se jedino vlastitog sica. Medijski potencijal – talent čeka priliku (kao slušatelj lokalnog radija u kontakt programu se snalazi kao riba u vodi).