turneja po jugu

Predsjednica već deseti put seli svoj ured, sada u Dubrovnik

23.10.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od 25. do 29. listopada izmjestit će svoj Ured u Dubrovačko-neretvansku županiju. Ovo je deseto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Boravak u Dubrovačko-neretvanskoj županiji predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović započet će u srijedu u jutarnjim satima ispred zgrade Županije, gdje će zajedno sa županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem nazočiti podizanju predsjedničke zastave.

Nakon podizanja predsjedničke zastave i obraćanja nazočnima, predsjednica će u privremenom Uredu, u zgradi Dubrovačko-neretvanske županije, održati radne sastanke s gradonačelnicima, načelnicima i predstavnicima Županije, s dubrovačkim biskupom mons. Matom Uzinićem, rektorom Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikšom Burumom te s udrugama hrvatskih branitelja. Istog dana predsjednica će posjetiti općinu Župa Dubrovačka i općinu Konavle te će obići Rt Oštro na Prevlaci.

  • +12
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović za otvaranja privremenog Ureda predsjednice u Gospiću Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin

Sastankom s predstavnicima državnih, županijskih i općinskih tijela te stručnih ustanova uključenih u projekt izgradnje Pelješkog mosta u Stonu, predsjednica Grabar-Kitarović započet će drugi dan boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Nakon susreta s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije u Orebiću, Predsjednica će posjetiti otok Korčulu.

Posljednjeg dana boravka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u nedjelju, 29. listopada predsjednica RH nazočit će svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.