masakr u daruvaru

Predsjednik HSU-a: Ubojica je moj bivši suborac, pozivam sve branitelje da potraže pomoć

22.07.2024 u 22:45

Bionic
Reading

O tragediji u Daruvaru, u kojoj je muškarac ubio šest osoba u domu za starije i nemoćne te ranio još njih šest, oglasio se predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević

'Svaki gubitak ljudskog života najveća je tragedija i neopisiva bol najbližoj rodbini i prijateljima. Nažalost, današnji masakr u Daruvaru svojom bestijalnošću i načinom na koji je izvršen više je od toga. Hladnokrvno oduzevši život nemoćnim i starijim osobama te usttrijelivši i one koji se bespoštedno žrtvuju i pružaju im njegu vrhunac je svireposti i bešćutnosti. Stoga sam s neopisivim žaljenjem primio ovu strašnu vijest te ovim putem izražavam najiskreniju sućut obiteljima stradalih u domu za starije osobe u Daruvaru.

Imajući na umu i kako je ubojica moj bivši suborac, pripadnik vojne policije pozivam još jednom sve branitelje da potraže pomoć nadležnih institucija kako se nešto slično ne bi ponovilo. Uzimajući u obzir ovaj događaj očigledno je kako moja obveza kao saborskog zastupnika prema našim sugrađanima starije životne dobi zahtijeva kontinuirano djelovanje i akciju i zasigurno je kako u tome neću posustati. Na kraju ponovno upozoravam kako oružje nije igračka te svima još jednom izražavam najdublju sućut!', napisao je Gabričević u priopćenju.

  • +10
Petero ljudi ubijeno u Domu za starije u Daruvaru Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL