ramljakov nasljednik

Plenković predstavio novog povjerenika: Bilo bi neobično da se glavni savjetnik promijeni

27.02.2018 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici predložila novu izvanrednu upravu Agrokora premijer Andrej Plenković došao je pred novinare s Fabrisom Peruškom, a on će nakon potvrde Trgovačkog suda postati novi izvanredni povjerenik za Agrokor

Premijer Andrej Plenković rekao je kako Fabris Peruško ima veliko iskustvo u biznisu te da na mjesto izvanrednog povjerenika dolazi iz sustava - s čelnog mjesta Tiska.

'Dugo se bavim restrukturiranjem. Od početka rada izvanredne uprave sam u Tisku. Interes nam je završiti proces u zakonskom roku', rekao je Peruško. 

Javnosti se ukratko predstavila i Irena Weber kao zamjenica u izvanrednoj upravi Agrokora.

'U Agrokoru sam angažirana od travnja prošle godine. Bila sam zadužena za non-core segmente poslovanja', rekla je Weber. Podsjetila je i na svoje dugogodišnje iskustvo rada u bankarstvu.

Novinare je zanimalo ostaju li AlixPartners i njihovi podizvođači kao savjetnici.

'U ovom trenutku smatram da bi bilo neobično da se promijene glavni savjetnici. Ostavljam to novoj upravi...', rekao je Plenković.

  • +18
Predstavljanje novog izvanrednog povjerenika za Agrokor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Peruško je rekao kako će za dva-tri dana dovršiti konzultacije sa savjetnicima, nakon čega će javnost doznati detalje.

Na pitanje planira li za savjetnike za restrukturiranje Agrokora angažirati tvrtku u kojoj je ranije radio - savjetničku kuću McKinsey - Peruško je rekao da ne vidi razlog da se angažira ta tvrtka.

Kakva je situacija u Tisku?

'Čekamo da se objave financijska izvješća jer se pravi efekt restrukturiranja može vidjeti tek u drugoj polovici godine', rekao je Peruško.

Na pitanje je li za njega prihvatljivo to da nakon svega Texo Management ostane raditi kao podizvođač glavnog savjetnika za restrukturiranje, premijer Plenković je rekao kako za iznose savjetničkih naknada nije znao te da se tu radi o ugovoru dvaju poslovnih subjekata (AlixPartners i Texo Management).

Plenković se osvrnuo i na komentar svog koalicijskog partnera Milorada Pupovca koji je rekao da nije dovoljno da ode samo Ante Ramljak. 

'Pupovac je bio na sastanku na kojem smo predstavili kandidate i čuli smo njegovu potporu. A na tom sastanku je bila i Martina Dalić', rekao je premijer.