TRAGEDIJA U ZAGORJU

Plenković: Došao sam izraziti sućut stradalima, svi nadležni će se uključiti u istragu

11.01.2020 u 10:49

Bionic
Reading

U Andraševec kod Oroslavja, na poprištu požarišta u zgradi staračkog doma gdje je pronađeno šest tijela, rano jutros su stigli i premijer Andrej Plenković te ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović. Premijer je ubrzo dao i izjavu novinarima

Plenković i Božinović stigli su na poprište tragedije u pratnji krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara te gradonačelnika Oroslavja Emila Gredičaka.

'Prema prvim informacijama smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid, nakon toga ćemo znati više o uzrocima požara. U ovom trenutku, osim izražavanja sućuti i žaljenja zbog tragedije kakvu nismo imali u našem mandatu, ne mogu puno reći.

Upitan bi li zbog ovog slučaja inspekcijski nadzor u ustanovama za brigu o starima i nemoćnima trebao biti postrožen, Plenković je rekao: 'U istragu ovog slučaja uključit će se sve ustanove, i županijska tijela i nadležno ministarstvo, da vidimo treba li taj sustav kontrola činiti redovitijim i češćim'.

  • +10
Premijer Andrej Plenković i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović na požarištu u Andraševcu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL