NIZ PROJEKATA

Premijer u Krapini: Današnja sjednica Vlade teška je 3,6 milijardi kuna, to je važna poruka

06.12.2019 u 12:34

Bionic
Reading

'U protekle tri godine ostvarili smo odličnu suradnju s Krapinsko-zagorsko županijom i gradom Krapinom, realizirali smo cijeli niz konkretnih projekata i investicija, poput poduzetničkih zona, europskih projekata, poslovno-tehnoloških inkubatora, niza aktivnosti u kulturi. Financijska težina današnje sjednice Vlade, zaključaka i odluka, zajedničkih projekata za županiju, bit će 3,6 milijardi kuna', rekao je premijer Andrej Plenković, otvarajući oko 12.15 sati sjednicu Vlade u Krapini, nakon što je pozdravio sve prisutne, uključujući cijeli niz načelnika općina

'To je važna poruka ravnomjernog regionalnog razvoja i suradnje Vlade i jedinica lokalne i područne samouprave. Čitao sam podatke i vidim da i županija i većina gradova i općina nakon naše reforme financiranja lokalne i područne samouprave ima osjetno veće prihode. To vas čini vrlo snažnim akterima za realizaciju vaših političkih prioriteta i programa i na tom tragu ćemo nastaviti našu suranju', kazao je premijer u uvodnom dijelu sjednice Vlade.

  • +11
Sjednica Vlade u Krapini Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Na dnevnom redu otvorenog dijela sjednice su izvješće o dosad učinjenom i o budućim projektima u Gradu Krapini i Krapinsko-zagorskoj županiji, te 38 projekata vezanih uz to područje, poput rekonstrukcije državnih cesta i izgradnje školskih sportskih dvorana.

Prije sjednice Vlade, premijer je u povodu Dana Grada Krapine i blagdana sv. Nikole sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nakon završetka sjednice predviđeno je uručivanje niza ugovora i odluka važnih za Krapinsko-zagorsku županiju.