IZBORNO POVJERENSTVO:

'Prijeteće plakate o Bandiću treba ukloniti'

07.05.2013 u 22:41

Bionic
Reading

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba pozitivnim je ocijenilo predstavku Nezavisne liste Milana Bandića, te je naložilo uklanjanje plakata s fotografijom Milana Bandića, na kojima su prijeteći, uvredljivi i klevetnički sadržaji

To je priopćio predsjednik Izbornog povjerenstva Grada Zagreba Ivan Turudić.

Nezavisna lista Milana Bandića danas je zagrebačkome Izbornom povjerenstvu uputila predstavku u kojoj je istaknula kako su jučer na više mjesta u Zagrebu (u Maksimirskoj ulici, na raskrižju Maksimirske i Hondlove ulice, na Kajzerici, Savskoj cesti, Aveniji Dubrovnik i V. Poljanicama) postavljeni plakati s fotografijama Milana Bandića, koji sadrže prijeteće, uvredljive i klevetničke sadržaje.

Cilj tih plakata, ističe Nezavisna lista Milana Bandića, je na protuzakoniti način utjecati na birače da na predstojećim lokalnim izborima ne glasaju za Milana Bandića. Od gradskoga Izbornog povjerenstva ta je lista zatražila da sukladno Zakonu o lokalnim izborima, ukloni plakate kako bi se osigurala jednakost svih kandidata i pravilnost izborne promidžbe.

Izborno povjerenstvo Grada Zagreba u večerašnjem odgovoru je istaknulo kako je predstavka Nezavisne liste Milana Bandića osnovana, te da sporni plakati narušavaju ravnopravnu izbornu utakmicu. Zato je od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zatražilo uklanjanje spornih plakata.