predsjdnička utrka

Primorac: Kada Milanović ode prvi ću mu pomoći oko medicinskog savjeta

06.10.2024 u 12:24

Bionic
Reading

Dragan Primorac, HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike, kazao je da je aktualni predsjednik države Zoran Milanović pokazao 'kompletnu neučinkovitost u funkcioniraju funkcije predsjednika'

Primorac je gostujući na u TNT-u na N1 televiziji kazao je da je Milanović srušio sva moguća načela demokratske države, kada je ušao u stožer SDP-a i najavio svoju kandidaturu za funkciju premijera.

'To nije samo rušenje temelja pravne države, a kao pravnik to treba znati. Glas za Zorana Milanovića nije samo glas za SDP, to je glas za Hrvatsku koja je iza nas i Hrvatsku koja nas je odvela u prošlost i Hrvatsku koja nema nikakvu budućnost ako on ostane predsjednik Republike', rekao je.

Upitan koliko je neovisan od HDZ-a kazao je: “Kada ste ostvareni u životu znanstveno, poslovno, financijski nemate potrebu ni o kom ovisiti. Moj stav je samo jedan i to stalno govorim, nakon političkog mandata čovjek treba hodati ulicama opušten i uzdignutog čela i to je nit vodilja koja mene prati cijeli život. Kada vidite da Hrvatska suvereno tone i kada imate predsjednika koji u pet godina nije napravio niti jednu stvar po kojom bi ga građani mogli pamtiti po nečem dobrom. To ne znači da je on loš čovjek, sutra kada prestane biti predsjednik prvi ću mu pomoći oko medicinskog savjeta. On jednostavno mora otići jer Hrvatska na ovaj način nazaduje.”

Komentirao i slanje hrvatskih vojnika u NATO-ovu misiju.

“NATO nas stavlja sa strane jer imate čovjeka koji je bio u Washingtonu kada je deklaracija potpisana i kada je izglasana, u jednoj točki navedeno je da se NATO neće uključiti u vojne operacije. On zato što mu je potrebna potpora građana kreće izgovarati neistine i to ne pripada predsjedniku', naveo je Primorac i dodao da bi on tu odluku potpisao.

Smatra da je Milanović zbog svojih stavova uspio napraviti nešto što je bilo nemoguće postići, a to je da svim ruskim portalima on postao zvijezda.

'Kada imate čovjeka koji vodi državu i radi protiv NATO-a. Njegov glavni argument je da će hrvatske postroje odlaziti u Ukrajinu, da ju je pročitao znao bi jer piše da nikada države članice neće sudjelovati u vojnim operacijama u Ukrajini”, dodao je.

Osvrnuo se i na život u umirovljenika u Hrvatskoj: “Plan koji sam predvidio i koji će odmah nakon izbora ići Vladi, vrlo jasno govori da ćemo ići na 100 postotno usklađivanje mirovina sukladno rastu plaća ili cijena, dodatak koji će bit će predstavljati 13. plaću. Kao medicinar ću dignuti sve kako bi omogućili što kvalitetnije preglede. U sinergiji s Vladom možete napraviti i ovo,” naveo je Primorac.

“Nema šanse da ja kao predsjednik neću skrbiti o ljudima, a ne samo deklarativno”, dodao je Primorac.

  • +15
Dragan Primorac sudjelovao na sastanku HSU-a Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić