WHORE OF THE ORIENT

Propada li novi projekt autora L.A. Noire-a?

18.04.2013 u 11:21

Bionic
Reading

Team Bondi, razvojni team koji je punih šest godina radio na razvoju L.A. Noirea u grdnim je financijskim problemima zbog nemogućnosti pronalaska izdavača za svoj novi projekt

Kada se sredinom 2011. godine pojavio na tržištu, L.A. Noire je instantno pokupio iznimno pozitivne kritike. Sve je to međutim okopnilo u trenutku kada se saznalo na koji se način u Team Bondiju iskorištavala i izrabljivala radna snaga zbog čega su počele pljuštati optužbe i tužbe na sve strane.

 

Nakon što se prašina malo slegla, Team Bondi je najavio i sasvim novi projekt – 'Whore of the Orient'. Prijevod, vjerujemo, nije potreban. Team Bondi je navodno krajem prošle godine krenuo u pregovore s Warner Bros.-om, no ta kompanija se odlučila povući iz svega nekoliko dana prije Božića.

 

Nakon toga zaposlenici su počeli brujati u dealu koji bi trebao biti potpisan s novim izdavačem u travnju, no zasad nije poznato je li se to dogodilo.

 

Podsjećamo, Whore of the Orient igra je smještena u Shanghai 1936. godine, tada najkorumpiraniji grad na planeti;

 

'Shanghai. Igračka Zapadnjačkih sila koje pohlepno izrabljuju kineske mase. Kipuća točka kineskog nacionalizma u kojoj Kuomintang nemilossrdno želi ugušiti komunizam i radničke pokrete. Dom Internacionalnim policijskim snagama, grupi Zapadnjačkih policajaca koji beznadno žele održati mir.' Riječi su to kojima je Team Bondi po prvi puta najavio svoj open-world projekt.

 

Nažalost, o samom projektu ali ni njegovoj sudbini zasad se ne zna ama baš ništa, no uskoro se nadamo pokojoj novoj informacij iako ih možda i neće biti - prema nekim glasinama studio je pred samim zatvaranjem.