Prvić, Maestral, Terraneo after

Prvić, Maestral, Terraneo after

10.08.2012 u 12:39

Bionic
Reading

... party! Nakon festivalskog večernonoćnjeg ludila, triba sist' na brod pa pravac - Prvić. I to Luka, jer se u Luci nalazi hotel Maestral prijateljske obitelji Horvat

Krenusmo na brod u zvizdan, vozismo se četrdesetak minuta i dođosmo u - raj.
Na brodu je bilo lijepo i puno se čitalo :).


Neizostavno ljetno štivo


Pogled ispod i ...


... preko brodske ograde

Nikad prije ne boravih na Prviću iako znadoh da dragi ljudi, Horvatovi ...


.. tamo posjeduju hotel Maestral


U sklopu hotela je i restoran Val s najzanimljivijom ponudom jela na Jadranu.
Vrlo jednostavnih, ali lokalnih, laganih, svježih, suuuperukusnih i ne preskupih


Sve ono što se zapravo traži kad je čovjek na moru i ne kuha u apartmanu

Kad smo unišle u hotel zatekle smo Gogu i Filipa, Horvatove, kako ručavaju, zajedno sa svoje četiri kćeri, u lobiju hotela. Mumali su srdele i zadovoljno se smiješili.

Dobra vibra vlasnika je ono što čovjeka naprosto prikuje za mjesto koje isti posjeduju.


Tako je bilo i nama. Nismo se htjele pomaknuti s terase iako smo žudjele za kupanjem


Mladi kuhar Dario Lide, koji Horvatovima vodi restoran odnosno kuhinju je pravo otkriće


Probale smo juhu od pomidora s noklicama od kozje skute ...


... jušnu sipu s bobom ...


... rižoto s dimljenim kozicama i motarom ...


... zelenolisnu salatu s mozzarellom omotanom preprženom pancetom ...


... i raviole od heljdinog brašna punjene kozjom skutom i špinatom, posutu preprženim bademima


Za desert; torta od mrkve s bijelom čokoladom


Gladni? :)

Zvuči otmjeno, okus je božanstven, cijene prihvatljivije od sviju koje smo po Šibeniku i okolici probali/platili.


Ambijent prirodan, ljudi dragi, hrana izvrsna


Sljedeće ljetovanje želim provesti u hotelu Maestral, u jednoj od ...


... soba ...


... s pogledom na more


Hoteli mi inače nisu dragi, ali ovaj ne odiše tom odbojnom hotelštinom i zato je savršen. Detalj s recepcije :)


I sa stola na kojemu svako jutro pokazuju što ima za doručak


Goga Horvat izrađuje unikatni srebrni nakit kojega možete isprobati i kupiti u hotelu


Nakon povratka s Prvića, a prije odlaska na treći dan Terraneo Festivala svratili smo do Marende, konobe u koju svakako treba odvesti Bourdainea (pročitajte ponudu)


Gricnule smo pržene girice, šljuknule po bevandu ...


... pomazile mačića od vlasnika i otišle ... u noć ;)

Savršen jelovnik za savršen dan. Ako ste još u Šibeniku krenite našim stopama. Neće požalit' :)