... party! Nakon festivalskog večernonoćnjeg ludila, triba sist' na brod pa pravac - Prvić. I to Luka, jer se u Luci nalazi hotel Maestral prijateljske obitelji Horvat
Krenusmo na brod u zvizdan, vozismo se četrdesetak minuta i dođosmo u - raj.
Na brodu je bilo lijepo i puno se čitalo :).
Neizostavno ljetno štivo
Pogled ispod i ...
... preko brodske ograde
Nikad prije ne boravih na Prviću iako znadoh da dragi ljudi, Horvatovi ...
.. tamo posjeduju hotel Maestral
U sklopu hotela je i restoran Val s najzanimljivijom ponudom jela na Jadranu.
Vrlo jednostavnih, ali lokalnih, laganih, svježih, suuuperukusnih i ne preskupih
Sve ono što se zapravo traži kad je čovjek na moru i ne kuha u apartmanu
Kad smo unišle u hotel zatekle smo Gogu i Filipa, Horvatove, kako ručavaju, zajedno sa svoje četiri kćeri, u lobiju hotela. Mumali su srdele i zadovoljno se smiješili.
Dobra vibra vlasnika je ono što čovjeka naprosto prikuje za mjesto koje isti posjeduju.
Tako je bilo i nama. Nismo se htjele pomaknuti s terase iako smo žudjele za kupanjem
Mladi kuhar Dario Lide, koji Horvatovima vodi restoran odnosno kuhinju je pravo otkriće
Probale smo juhu od pomidora s noklicama od kozje skute ...
... jušnu sipu s bobom ...
... rižoto s dimljenim kozicama i motarom ...
... zelenolisnu salatu s mozzarellom omotanom preprženom pancetom ...
... i raviole od heljdinog brašna punjene kozjom skutom i špinatom, posutu preprženim bademima
Za desert; torta od mrkve s bijelom čokoladom
Gladni? :)
Zvuči otmjeno, okus je božanstven, cijene prihvatljivije od sviju koje smo po Šibeniku i okolici probali/platili.
Ambijent prirodan, ljudi dragi, hrana izvrsna
Sljedeće ljetovanje želim provesti u hotelu Maestral, u jednoj od ...
... soba ...
... s pogledom na more
Hoteli mi inače nisu dragi, ali ovaj ne odiše tom odbojnom hotelštinom i zato je savršen. Detalj s recepcije :)
I sa stola na kojemu svako jutro pokazuju što ima za doručak
Goga Horvat izrađuje unikatni srebrni nakit kojega možete isprobati i kupiti u hotelu
Nakon povratka s Prvića, a prije odlaska na treći dan Terraneo Festivala svratili smo do Marende, konobe u koju svakako treba odvesti Bourdainea (pročitajte ponudu)
Gricnule smo pržene girice, šljuknule po bevandu ...
... pomazile mačića od vlasnika i otišle ... u noć ;)
Savršen jelovnik za savršen dan. Ako ste još u Šibeniku krenite našim stopama. Neće požalit' :)