ŽESTOKA PRESICA

Pupovac traži pravnu zaštitu: Penava želi da Srba u Hrvatskoj više ne bude

15.01.2019 u 12:53

Bionic
Reading

Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, na konferenciji za medije u Saboru na kojoj se pozabavio izjavama Ivana Penave, gradonačelnika Vukovara

'Istup gradonačelnika Penave predstavlja onu vrstu istupa karakterističnu za ljude koji su se bunili protiv mirne reintegracije, za ljude koji su bili za ratnu opciju', kazao je na Pupovac.

I sam mu je Tuđman tada rekao, istaknuo je Pupovac, da ima ljude koji ne žele ovo što on želi.

'Gradonačelnika Penavu vidimo kao jednog od tih ljudi', naglasio je Pupovac i dodao da će nakon ovoga iskustva, organizirati pravnu zaštitu institucija koje vode, ali i pripadnike srpske manjine.

'Pravo je pitanje tko gradonačelnika Penavu vodi u ovu, za njega, poprilično riskantnu avanturu. Penava misli da predstavlja sve Hrvate, ali ne predstavlja. Penava kao prognanik bi trebao znati što to znači, a ne da se iz prognanika pretvoti u progonitzelja, a progini stare i nemoćne', rekao je Pupovac.

Smatra da ovo nije prva ofenziva na njega i SDSS i da svojim izjavama Penava ozbiljno narušava Republiku Hrvatsku.

'Ako se ovakve poruke čuju u Hrvatskoj, a ona bude akter u Bosni, na Kosovu i u drugim mjestima, sasvim je sigurno da niti u zaštiti prava Hrvata u BiH, niti u pronalaženju rješenja u području Kosova, Hrvatska neće biti kredibilan akter, nego će biti jedan od troublemakera. Mi ćemo s naše strane učiniti sve da se to ne dogodi, a što se tiče pojedinih navoda gradonačelnika Penave, oni, kao najveći dio njegovog obraćanja, ne da nisu vrijedni, nego nisu dostojni da se osvrćemo na njega', rekao je Pupovac.

  • +5
Pupovac komentirao izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Dodao je da s premijerom Plenkovićem o ovom događaju nije razgovarao.

'Nije moje da govorim Plenkoviću kako će raditi svoj posao', dodao je Pupovac.

Penava je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ustvrdio je da je Vukovar epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije.

.