razlaz

Radić: 'Svatko je Mišo Kovač svoje sreće'

13.09.2024 u 14:32

Bionic
Reading

Mario Radić, jedan od osnivača Domovinskog pokreta, koji je na sam dan unutarstranačkih izbora izišao iz stranke najavio je kako će osnovati novu stranku koja bi do 28.9. trebala dobiti ime, a do tada bi se trebao održati i Sabor stranke

Mario Radić tvrdi da je iz Domovinskog pokreta izašlo više od tisuću ljudi.

'Oni bi se trebali dogovoriti. Šušnjar je rekao manje od 60, Ćipe 39, Penava preko 600… Oni bi se trebali dogovoriti. Ova stranka će ići na kvalitetu', rekao je Radić gostujući na N1 televiziji te dodao da će u njegovoj novoj stranci biti ljudi koji aktivno rade.

Na pitanje za koje će se politike zalagati, kaže: 'Otvorite politički program DP-a, mi smo ga pisali. Malo ćemo ga modificirati, da bude sve crno na bijelo, da ne bude nejasnoća', govori. Dodaje i da će i DP svoj program modificirati te da će programi i ciljevi dvaju stranaka u konačnici biti drugačiji.

Što se tiče rada ministara iz DP-a, Radić kaže kako mu je Šipića žao jer ne može ništa.

'Želim mu sve najbolje, volio bih da uspije, to bi značilo da se nešto promijenilo. Nisam još vidio neke značajne poteze ministra poljoprivrede. Mislim da se Šušnjar najbolje snašao', kaže.

Radić na pitanje hoće li ići u većinu ili ne, kaže kako je ova većina stvarana s njim.

'Matematika je po meni dosta egzaktna disciplina. Ako je naša kvota, onda bi bilo u redu da sada kad smo se formalno-pravno razdružili imamo pravo nešto reći', kaže.

  • +4
Mario Radić održao konferenciju za novinare Izvor: Pixsell / Autor: Mia Slafhauzer/PIXSELL

O tome tko mu je okrenuo leđa na izbornom saboru DP-a nakon kojeg je Radić napustio ovu stranku, nije htio govoriti. Na pitanje je li ga razočarao Josip Dabro s kojim je bio vezan i poslovno i prijateljski, Radić kaže kako ga nema tko razočarati. 'Svatko je Mišo Kovač svoje sreće', odgovara.

Na pitanje hoće li imati svog kandidata za predsjednika Republike, Radić kaže kako imaju tri ili četiri čovjeka te da će brzo reagirati nakon što stranka bude osnovana.