TOMISLAV KARAMARKO

'Rasprodaja CO i HPB-a nemoralna; nakon 1. srpnja tražit ću izbore'

11.04.2013 u 17:50

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je danas u Dubrovniku da je 'rasprodaja Croatia osiguranja (CO) i Hrvatske poštanske banke (HPB) nemoralna jer se prodaju samo zato kako bi se pokrpale neke od stotinu rupa koje vlast ima u proračunu' te je rekao da će nakon 1. srpnja zatražiti prijevremene izbore

'To je bacanje novca u vreću bez dna jer na taj način rasprodajemo nešto što dugoročno može generirati financijska sredstva', rekao je Karamarko odgovarajući na novinarska pitanja nakon sastanka Europske pučke stranke (EPP).

Ocjenjujući dosadašnji rad vlade, istaknuo je da smo godinu i pol dana izgubili s aktualnom vlašću, a vladajućima je poručio kako je vrijeme da počnu raditi svoj posao.

'Ako premijer to nije kadar, neka promijeni ekipu. Plan 21 bio je najobičnija obmana i laž i način da se dobiju izbori, što su i sami priznali. Sad pričaju o Planu 5, nakon toga slijedi Plan 0 jer mi od ovakve vlasti ne možemo očekivati ništa dobro. Još im dajemo šansu i do 1. srpnja bit ćemo tolerantni, ali ćemo postavljati pitanja koja muče naše građane, a nakon 1. srpnja tražit ćemo prijevremene izbore', najavio je Karamarko.

Ponašanje premijera Zorana Milanovića na jučerašnjemu aktualnom satu u Hrvatskome saboru ocijenio je nepristojnim i iracionalnim istupom koji nije bio usmjeren samo prema njemu.

'On se promovirao u natpredsjednika Sabora, on odlučuje kad će se poslovnik i na koji način koristiti, koja pitanja mu se smiju postaviti i na koji način, a koja pitanja mu se ne smiju postavljati. On je tu zato što mora raditi svoj posao za koji je dobro plaćen i za koji mora odgovarati i za sve ono što hrvatsku javnost interesira. Ako ne zna odgovoriti, a mi znamo da ne zna jer već godinu dana nešto muca i krivo odgovara, neka odstupi', rekao je Karamarko.