veliki izazov

Ravnatelj karlovačke bolnice: Zagreb više ne prima nikoga odavde, moramo se snaći

08.12.2020 u 15:42

Bionic
Reading

'Klinička bolnica Dubrava i Fran Mihaljević, odnosno Zagreb, više ne primaju nikoga odavde', kaže ravnatelj karlovačke bolnice Nikša Antica

'Moramo se snaći i još uskočiti kolegama i zbrinuti i one pacijente koji su iz drugih županijskih bolnica. To pred sustav stavlja veliki izazov i ja se nadam da ćemo se uspjeti izboriti u toj borbi.', kaže ravnatelj bolnice u Karlovcu Nikša Antica, javlja Radio Mrežnica.

Na novinarsko pitanje je li karlovački bolnički sustav pred kolapsom te koliko može prihvatiti pacijenata iz drugih županija, načelnica Stožera Hajsan Dolinar i ravnatelj Antica odgovaraju – kapaciteta ima dovoljno, ali nisu neograničeni.

'Ako možemo primiti pacijente iz drugih županija znači da imamo kapacitete i prostorni i u ljudskim resursima da možemo pomoći ljudima. Broj onih koje možemo primiti izvana mijenja se na dnevnoj osnovi. Već sutra može biti manje pacijenata na respiratoru pa se na svakodnevnoj osnovi i prema zahtjevu nacionalnog Stožer i Ministarstva zdravstva procjenjuje možemo li primiti takvog pacijenta. Danas nije bilo zahtjeva', rekli su.

Bolnice će čak na sebe preuzeti i dio poslova testiranja kako bi se još dodatno rasteretilo epidemiologe Zavoda za javno zdravstvo.