ratifikacija istanbulske konvencije

Reiner: U HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega, svatko ima pravo na svoj stav

22.03.2018 u 15:18

Bionic
Reading

Potpredsjednik Sabora HDZ-ov Željko Reiner u četvrtak je u povodu upućivanja ratifikacije Istanbulske konvencije u saborsku proceduru ustvrdio da u 'HDZ nije uvedena nikakva stranačka stega'. HDZ je demokratska stranka, svatko ima pravo iznositi svoje mišljenje i stavove i ne vidim u tome nikakav problem, rekao je Reiner.

'HDZ jest dijelom i demokršćanska stranka i zastupa demokršćanske stavove, a i osobno sam uvijek te stavove zastupao. Posebice sada, nakon što je Vlada usvojila interpretativnu izjavu u kojoj se vrlo jasno kaže da se usvajanjem Istanbulske konvencije u Hrvatskoj neće uvoditi rodna ideologija ni u pravosudni niti u odgojno-obrazovni sustav', istaknuo je.

Jasno je da će Hrvatska ostati pri svojim ustavnim odredbama, primjerice, o tome da je brak zajednica žene i muškarca, i svim tekovinama naše tradicije i kulture koje su izražene kroz Ustav.

Time je vrlo jasno određen smjer na koji će se ta Konvencija provoditi, pojašnjava potpredsjednik Sabora.

  • +7
Sastanak Kluba zastupnika HDZ-a na čelu s premijerom Plenkovićem Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec-Rogulja

'Interpretativna izjava je integralni dio Konvencije, a kada se usvoji u Saboru onda će se odrediti na koji će način Hrvatska to primjenjivati. Vrlo je jasno rečeno da ono čega su se mnogi pribojavali neće biti i ja ću glasati za Istanbulsku konvenciju', poručio je Reiner.