MILLENIUM JUMP

Rekordnih 2.380 skakača skočilo sa zadarske rive

27.07.2013 u 23:48

  • +8

Zadarski Millenium jump

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala

Bionic
Reading

Sedmo izdanje Millenium Jumpa privuklo je na zadarsku rivu rekordan broj od 2.380 skakača, a najstarija među njima bila je 84-godišnja Ester Brajković koja je od samih početaka vjeran sudionik ovog spektakla

Organizatora i idejnog začetnika projekta Nevena Stojakovića najviše veseli činjenica da je broj turista koji se akreditiraju za Millenium Jump u porastu. 'Imamo obitelj iz Njemačke koja već treću godinu zaredom ciljano uzima godišnji odmor kako bi sudjelovala na Millenium jumpu', kazao je Stojaković.

Ove godine izvedena su četiri masovna skoka i to prvi put iz dva reda. Dobra zabava i pozitivna energija koja se širila ispunjenom zadarskom rivom samo su dio priče vezane uz milenijski skok. Riječ je, naime, o društveno prihvatljivom projektu s humanitarnim i zdravstvenim predznakom.

Dio novca prikupljen od kotizacije koja je po sudioniku iznosila 30 kuna i ove godine bit će doniran udruzi Latica za Školu plivanja za djecu s poteškoćama u razvoju. Veći broj sudionika znači i veću pomoć štićenicima udruge Latica koji su, u šest godina otkako je Škola plivanja osnovana, savladali strah od vode, naučili plivati i pridružili se skakačima na zadarskoj rivi. Jedan dio sredstava namijenjen je Juri Milinu, 27-godišnjem Zadraninu koji je bio jedan je od prvih polaznika tadašnjeg Boravka za djecu s poteškoćama u razvoju koji se danas zove Dječji vrtić Latica. Prošle godine sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u plivanju za osobe s Downovim sindromom i vratio se s pregršt medalja i srušenim osobnim rekordom. Široj hrvatskoj javnosti postao je poznat prije nekoliko dana kada je na godišnjicu smrti svog brata Ante, koji je poginuo u prometnoj nesreći prije pet godina, preplivao Zadarski kanal od Preka do Zadra.

Na Millennium Jumpu sudionicima je na raspolaganju bilo i 15 dermatologa Hrvatskog dermatovenerološkog društva koji su obavljali besplatne dermatološke preglede. Sudionici su svojim tijelima uoči završnog skoka formirali veličanstvenu sliku, 12 žutih zvjezdica, i tako odaslali pozdrav Europi.