Riz au lait iliti po naški rizole! Riža na mlijeku i to onom običnom. Jedina intervencija je kokosovo mlijeko pred kraj kuhanja, riže, i dodaci koji ovo jelce čine idealnim doručkom ili posnim, utješnim desertom
Kada čeznete za slatkim, a u kući nemate ni č od čokolade ili k od omiljenih keksa, ovo mi se čini kao čisto pristojna, utješna zamjena.
za dvoje
šalica mliječne riže (piše na njoj milchreis i pogodna je za deserte, nabujke i slatka jela)
malo soli
vaniln šećer ili agavin sirup
malo soka limete i kumkvata
prstohvat mljevene vanilije
pecan ili obični orasi
šalica običnog mlijeka
šalica kokosovog mlijeka
U lončić ubacite šalicu riže i šalicu i pol vode. Dodjate malo soli i pustite da kuha dok se voda lagano ne počne isparavati. Dodajte šalicu mlijeka i miješajte.
Kad riža dovoljno omekša i čini vam se da joj ponestaje tekućine ubacite šalicu kokosovog mlijeka i pustite da se sve skupa pretvori u kašicu. Skinite rižu/kašicu s vatre i prebacite u posudice u kojima je želiteposlužiti.
Dodajte malo soka limete, kumkvata, agavinog sirupa/meda/vanilin šećera
(po izboru) promiješajte, posipajte mljevenom vanilijom i ukrasite pecan oraščićem
Jedite toplo i uživajte. Ova je hrana stvorena za utjehu!