oprezno s instalacijom

Rockstar upozorava vlasnike Xbox 360 verzije Grand Theft Auto V

17.09.2013 u 13:05

Bionic
Reading

S obzirom na neke probleme, Rockstar svim vlasnicima Microsoftove konzole savjetuju da ne instaliraju jedan od dva diska na kojima dolazi igra

Grand Theft Auto V danas se pojavio i na europskom tržištu i to na PlayStation 3 i Xbox 360 platformama. I dok verzija za Sonyjevu konzolu zasad nema većih problema, Rockstar savjetuje da vlasnici Xboxa ne instaliraju drugi, tzv. 'play' disk. Igra dolazi na dva diska i zasad je za najugodnije igranje preporučljiva instalacija isključivo 'install' diska. Dapače, igru je nemoguće zaigrati bez instalacije tog diska.

 

No, u čemu je problem? Paradoksalno, instalacija 'play' diska uzrokuje usporeno učitavanje tekstura i lošije performanse. Digital Foundry tim Eurogamera nakon analize je zaključio da do toga dolazi zbog toga što se podaci s oba instalirana DVD-a učitavaju simultano zbog čega dolazi do usporenog protoka istih. Zanimljivo, 'install' DVD probali su instalirati na HDD, a drugi, 'play' DVD na USB i to je riješilo problem s performansama.

 

Ukoliko ste ili ćete uskoro postati vlasnik Xbox 360 verzije novog Rockstarovog hita koji zasad prima gotovo isključivo hvalospjeve, nemojte instalirati drugi od dva diska. Rockstar će pak ovaj problem, nadamo se, riješiti u bliskoj budućnosti putem patcha.