beograd

Roditelji učenika škole u kojoj se dogodio masakr traže prekid nastave

21.05.2023 u 17:16

Bionic
Reading

Više od 150 roditelja učenika Osnovne škole 'Vladislav Ribnikar' u Beogradu traži da školska godina bude završena s datumom 3. svibnja, kada se dogodio masakr u kojem je živote izgubilo deset osoba

Roditelji smatraju kako je s tim datumom 'nasilno prekinuto normalno školovanje'.

'Sve što se događalo u školi nakon 3. svibnja samo je pokušaj nasilnog uspostavljanja normalnog stanja u školi. Krizni plan, koji uprava škole nastoji provesti pod svaku cijenu, ima za cilj samo prikrivanje posljedica tragičnog događaja', navodi se u priopćenju grupe roditelja, prenosi Nova.rs.

Također smatraju da je plan nastavka obrazovanja, koji se provodi od 10. svibnja, štetan za razvoj velikog broja učenika te da je jedino rješenje hitan prekid nastave. Navode kako su za ovakav stav dobili podršku eminentnih stručnjaka iz oblasti neuropsihijatrije i psihoterapije.

  • +13
Poruke, cvijeće i svijeće u Beogradu Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

'Školska godina se na tragičan način završila 3. svibnja. Svaki dan poslije toga nije nastavak školske godine nego umjetno pravljenje da se ništa nije dogodilo. A dogodilo se. Djeca su nam ubijena u školi', poručuju roditelji.

Podsjetimo, 3. svibnja u Beogradu je 13-godišnji učenik sedmog razreda K. K. ušetao u školu 'Vladislav Ribnikar' i iz pištolja ubio devet osoba, osam učenika i zaštitara, te ranio još šest učenika i profesoricu. Jedna je teško ranjena učenica preminula 12 dana nakon pucnjave.