ratna istoku

Rusi udarali po Kijevu, a ukrajinski dronovi izazvali požar u ruskom Rostovu

18.08.2024 u 07:07

Bionic
Reading

Ukrajinske jedinice protuzračne obrane pokušavale su odbiti ruski zračni napad na Kijev rano u nedjelju, priopćila je vojna uprava ukrajinskog grada, dok je guverner ruske regije Rostov rekao da su krhotine ukrajinske bespilotne letjelice izazvale požar u industrijskom skladištu

Reuters je rano ujutro u nedjelju izvijestio da je njihov svjedok u Kijevu čuo eksplozije koje su zvučale poput sustava protuzračne obrane.

Kijev, njegova okolna regija i većina središnje i sjeveroistočne Ukrajine (bili) su pod upozorenjem o zračnim napadima od oko 02,00 sata (GMT).

Istodobno, iz ruske regije Rostov su izvijestili da je ukrajinski napad dronovima izazvao požar dizelskog goriva u industrijskom skladištu.

"Vatrogasne jedinice pozvane su da ugase požar", rekao je guverner jugozapadne ruske regije Rostov Vasily Golubev u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Baza, Telegram kanal blizak ruskim policijskim snagama, objavio je da je oštećeno skladište nafte u Rostovu.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća. Nije bilo trenutačnih komentara iz Ukrajine.

Kijev je često govorio da su njegovi zračni napadi na rusku vojnu, energetsku i prometnu infrastrukturu odgovor na stalne napade Moskve na ukrajinski teritorij.