SLIJEPA LJUBAV

Rusi zbunjeni popularnošću Putina u Srbiji

20.02.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Ruski mediji istražuju zašto je prema nedavnom istraživanju provedenom u Novom Sadu Vladimir Putin najpopularniji političar u Srbiji.Prema rezultatima spomenutog istraživanja, pokazalo se da je političar o kojem građani imaju najpozitivnije mišljenje - predsjednik Rusije Vladimir Putin, koji je dobio daleko iznad pedeset posto glasova ispitanika

Ovo nije prva anketa provedena u Srbiji s istim ishodom. Mnogi mediji, naročito u Rusiji, ali i analitičari u drugim zemljama, pitaju zašto je Putin najpopularniji političar među Srbima i čime je stekao takvo povjerenje, piše Mondo. Rusi smatraju da je odgovor na postavljeno pitanje vjerojatno taj što Putin otvoreno podržava Srbiji i govori o temama na koje srpski političari daju dvosmislene odgovore.

Na primjer, povodom društveno-političkog stanja u svijetu i onog što se očekuje u ovoj godini, Putin se osvrnuo na ponašanje SAD-a prema malim narodima, posebno Srbima. 'Onaj koji sebe danas neslužbeno i neopravdano naziva gospodarom svijeta morao bi znati da niti je zaista najjači niti mu trenutna pozicija daje za pravo da ugnjetava druge narode, države i vjere.  Svjedoci smo da je jednom narodu s Balkana teritorija rastače od strane tih velikih sila, a da se taj narod i dalje smatra dželatom, a ne žrtvom, krivcem, a ne oštećenim. Tome se mora reći dosta', rekao je Putin jasno aludirajući na Srbiju i Srbe.

Na jednoj od konferencija za novinare Putin je govorio o Kosovu: 'Podrška jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova je nemoralna i protupravna. Kako vas nije sram, Europljani, da s takvim dvostrukim standardima pristupate rješavanju istih pitanja u raznim dijelovima svijeta? Ruska javnost zaključuje da u takvim izjavama i postupcima ruskog predsjednika treba tražiti odgovor zašto je Putin toliko popularan među Srbima.