PREDSJEDNICA U SPLITU

'S Krstičevićem nemam nikakvih prijepora. U nikog neću upirati prstom'

18.07.2017 u 18:47

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je kako nema nikakvih prijepora s ministrom obrane Damirom Krstičevićem. Pohvalila je njega i oružane snage: 'Odlično su odradili svoj posao'.

'Samo sam postavila pitanje zašto se nije procjenilo da vojska treba prije izaći na teren. Neću u nikog upirati prstom. Vojska je odlično odradila posao. Ne bih htjela protiv ministra ili oružanih snaga', rekla je predsjednica.

  • +4
Kolinda Grabar Kitarović u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

'U ovom požaru problematični element je bio što je usred požara bila i raketna baza Žrnovnica koja je obranjena', dodala je Grabar Kitarović

'Vatrogasni zapovjedinci na terenu odlučuju o tome da se poziva vojsku. Jučer su vremenski uvjeti bili takvi da su bili iznenađujući za sve. Pravo je čudo da u ovakvom požaru nije bilo gubitka ljudskih života. U usporedbi s nekim drugim državama to je za iznimno veliku pohvalu', rekla je predsjednica.

Naglasila je da sad treba pronaći uzroke, 'kako je došlo do spajanja u jedan veliki požar, je li se moglo išta učiniti da bi se brže i bolje reagiralo, iako poštuje mišljenje vatrogasaca da se brzo širenje nije moglo kontrolirati zbog vremenskih uvjeta'.

'Meni je žao da je ministar tako emotivno reagirao', kazala je i dodala da je to s druge strane bila časna reakcija.

'Ali voljela bih da se pričekalo dok sletimo u Split i porazgovaramo o detaljima', zaključila je predsjenica.