Salata od komorača s Grana Padanom i orasima
Na tržnice je pristigao mladi, hrvatski komorač idealan za salatu.
Poslužit će vam kao dobar sadržaj za lunch paket kojega ćete onda slasno hruskati u vrijeme pauze ne misleći na kalorije.
za 4 osobe
2 komorača
Grana Padano
šaka oraha
2 velika, svježa komorača operite inasjeckajte. Parmezan (Grana Padano) narežite na kockice ili listiće.Šaku oraha smrvite u ruci i sve zajedno pomiješajte u velikoj zdjeli.Dodajte prstohvat soli i papra i zalijte dresingom.
Dresing
sok od 1 limuna
1 jušna žlica bijelog balzamičnog octa
1 jušna žlica meda
1 jušna žlica maslinovog ulja
prstohvat soli i papra
1/2 žličice senfa
Sve zajedno stavite u staklenu posudu s poklopcem i dobro je protrestite kako bi se sastojci spojili u smjesu.Tom smjesom odnosno dresingom zalijte salatu.
Pjesmu posvećujem velikom prijatelju, suradniku, umjetniku, bonvivanu, kreatoru ovog i još mnogih slasnih recepata Jošku Baće koji se ponekad voli identificirati s Dean Martinom (ubit će me zbog ovog).
Objavljeno u magazinu Sensa sretna hrana.
Fotografijepreuzete iz arhive istoimenog magazina.