nakon neviđene tuče

Dobre vijesti iz Bošnjaka: Evo kako napreduje sanacija

03.07.2024 u 12:06

Bionic
Reading

I dalje se sanira šteta nastala uslijed snažnog nevremena s jakim vjetrom, kišom i tučom koje je poharalo dijelove Hrvatske. Danas će za općinu Bošnjaci biti proglašena elementarna nepogoda, a kako stvari stoje, sanacija napreduje brže od očekivanog

'Jučer i danas smo imali prilike vidjeti ovdje na terenu u Bošnjacima mještane okolnih naselja, brojne prijatelje i rodbinu koji su došli pomoći i sanirati što je više toga moguće u što kraćem mogućem roku', javljaju reporteri HRT-a.

Dobra je vijest da sinoć nije bilo kiše, a neće je biti, kako najavljuju, ni danas, pa će sanacija ići puno brže nego što bi trebala. Dodaje da je jutros načelnik općine Andrija Juzbašić rekao kako sve ide puno brže od očekivanog. Na terenu su od jučer ekipe građevinske struke i predstavnik općine. Oni popisuju što je gdje stradalo i koliko je toga potrebno.

Danas počinje i podjela građevinskog materijala, odnosno crjepova, na čak četiri punkta u općini.

U općini su jako brzo reagirali i to će tijekom dana sve biti podijeljeno. Oni koji neće čekati općinu, koji je nisu čekali jučer, a koji su svoj materijal već prikupili, samo moraju sačuvati svoje račune.

  • +24
Saniraju se posljedice razornog nevremena u Bošnjacima Izvor: Cropix / Autor: Nenad Opacak

Iz općine također dijele isušivače, 20 novih će podijeliti danas. A kako HRT doznaje od Stožera civilne zaštite, sutra stižu dva stambena kontejnera za dvije obitelji koje će tamo biti smještene, dok ne mogu biti u vlastitim domovima.

Što se tiče električne energije, ona se u selo polako vraća. Jučer je polovica sela već bila priključena na električnu energiju, druga polovica bit će danas, a vratila se i javna rasvjeta.