REGIONALNI ISPAD

Šef crnogorskog operatera: Ne znamo kad će problem sa strujom biti riješen

21.06.2024 u 14:24

Bionic
Reading

Izvršni direktor Crnogorskog elektroprijenosnog sustava (CGES) Ivan Asanović rekao je u petak da je do nestanka struje u Crnoj Gori došlo uslijed poremećaja regionalnih razmjera, ali da uzrok još nije poznat.

Asanović je podgoričkim Vijestima rekao da je bez električne energije ostao veći dio Crne Gore, osim sjevera te države, ali da je do ispada i beznaponskih stanja većih razmjera došlo i u zemljama okruženja - BiH, Albaniji i dijelu Hrvatske.

"Uzrok još nije poznat, a CGES u suradnji s kolegama iz okruženja radi na rješavanju problema i osiguravanju napajanja energijom svih potrošača u Crnoj Gori", rekao je Asanović. Skoro cijelo područje Crne Gore je bez struje, priopćeno je u ranije u petak iz Crnogorskog elektrodistributivnog sustava (CEDIS).

Kako je iz te kompanije navedeno u kratkom priopćenju na Facebooku, problem je ispad na mreži crnogorskog elektroprijenosnog sustava, ali se točno ne navodi kada bi problem mogao biti riješen.

Struje nema ni na teritoriji Bosne i Hercegovine, Albaniji i dijelu Hrvatske. Posebno je kaotično u Sarajevu, javlja Dnevni avaz, gdje je iz mreže ispala kompletna prometna signalizacija. Struje nema ni u Tuzli, Brčkom, Banjoj Luci, Mostaru, Zenici, Jajcu.

Tanjug pak javlja da struje nema ni u dobrom dijelu Albanije, odnosno u gradovima Tirani, Draču, Elbasaniju, Gjirokastri, Skadru.