'ZAGREBAČKI SPORAZUM'

Seljaci napustili ceste

24.06.2010 u 10:45

Bionic
Reading

Nakon sinoć postignutog sporazuma s Vladom, seljaci prosvjednici razišli su se u svim županijama u kojima su prosvjedovali, potvrdio je jutros predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) Vukovarsko-srijemske županije i koordinator Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija Tomislav Pokrovac

Jutros su se razišli i s posljednjeg punkta na vinkovačkoj južnoj obilaznici, potvrdila je vukovarsko-srijemska policija. Na tom su punktu mirno prosvjedovali od utorka i noćas čekali povratak svojih  predstavnika s razgovora iz Zagreba. S preostalih prosvjednih mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kod Babine Grede, Ilače i Bošnjaka, seljaci su se razišli već sinoć, nakon što je objavljeno da je sporazum s Vladom postignut, a njihovi zahtjevi uvaženi.

Pokrovac je rekao da su vukovarsko-srijemski seljaci koji su prosvjedovali zadovoljni postignutim sporazumom, a o svemu više javnost će informirati na konferenciji za novinare koja će se održati, kako je najavio, početkom idućeg tjedna.

Predstavnici Vlade i poljoprivrednika prosvjednika potpisali su sinoć 'zagrebački sporazum' u osam točaka o načinu rješavanja zahtjeva seljaka prosvjednika. Pokrovac je sinoć nakon razgovora rekao da se u sporazumu konstatira da će biti ispunjen 'đakovački sporazum', uz uvjet da se do ponedjeljka regulira odnos s bankama vezano uz preuzimanje potraživanja seljaka.