PREDUGO JE TRAJALO

Sindikalci već zatražili što hitniji sastanak s premijerom

23.01.2016 u 10:45

Bionic
Reading

Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila je u subotu od novog premijera Tihomira Ošreškovića, koji je kasno u petak imenovan na premijersku dužnost, da što prije upriliči sastanak sa sindikatima.

Ta sindikalna središnjica priopćila je u subotu ujutro kako, zbog iznimno teške situacije u gospodarstvu, gašenja radnih mjesta i ostalih čimbenika koji su građanima uzrokovali sve lošiji životni standard, sa žaljenjem konstatira što je postupak razgovora i dogovora o formiranju nove Vlade trajao predugo.

U razgovorima koji su po izvještajima bili prilično obuhvatni, poručuju iz te središnjice, nažalost nitko od aktera nije našao shodnim poslušati stavove, probleme ili prijedloge socijalnih partnera, koji o temeljnim problemima društva i gospodarstva imaju stavove temeljene na dobrom uvidu u praksu života i poslovanja u Hrvatskoj.

"Upravo zbog toga, očekujemo da će te u primjerenom, što skorijem roku, sa svojim suradnicima upriličiti sastanak s predstavnicima sindikata, kako biste mandat započeli s, po nama, prijeko potrebnim saznanjima o našim stavovima, problemima i prijedlozima", naveo je u priopćenju predsjednik URSH-a Ozren Matijašević .

Hrvatski sabor je kasno u petak, nakon cjelodnevne rasprave iskazao povjerenje Vladi mandatara Tihomira Oreškovića i njenom programu.