Skuta je zaaakon!
Prošli smo tjedan bili u gostima kod jaaako dragih prijatelja, Rujane i Andija, na druženju/papanju. Andi je kulinarski genije, u slobodno vrijeme, s kojim volim dijeliti strast prema hrani i razmjenjivati, a ponekad i kopirati :P, recepte.
Svaki put me iznova oduševi nekom hranidbenom kombinacijom! Tako je bilo i sada.
Poslužio nam je palačinke, rađene za Rujanu koja mora paziti što jede, od kombinacije dinkel i rižinog brašna, bez jaja, ali sa zobenim mlijekom, kozjom skutom, svježim borovnicama, medom i listićima mente.
Menta je iz njihovog vrta. Borovnice, skuta i med - s placa :).
Poludjela sam od ljubavi prema tim palačinkama odnosno okusima koji zajedno čine - da svira glazba, pojačavaju se boje i sve je opet lijepo i dobro.
Ako poželite isprobati - pripremite se na navedene efekte ;).
E sad, kako je tjedan bio obilježen kozjom skutom, odlučila sam u subotu doručkovati kravlju skutu s bobičastim voćem i medom!
I to je naaajljepši ljetni, subotnji doručak, kojega sam samoj sebi pripremila, i kakvog možete zamisliti.
Isto svira glazba tijekom i nakon jedenja :).
Andijeve palačinke od dinkel/rižinog brašna s kozjom skutom, borovnicama, medom i listićima mente
za 4 osobe minimalno :)
1/2 rižinog, 1/2 dinkel brašna (ako možete konzumirati bijelo brašno - toplo preporučam 1/2 -ovicu istog namjesto dinkela)
1/2 l sojinog mlijeka (ili zobenog, ako ne smijete papati soju)
limunova korica
1 paketić bourbon-vanille vanilin šećera
prstohvat soli
1/2 l mineralne
za punjenje:
kozja skuta
borovnice
listići svježe mente
medunac, odnosno medna mješavina Šuma (proizviđač: Grobotek, Dolac)
Zagrijte tavu. Stavite kap ulja i izlijte žlicu smjese za palačinke. Ispecite palačinku , pa još jednu i još jednu i tako sve dok imate smjese u posudi.
Kad su palačinke gotove; napunite ih kozjom skutom, borovnicama, mentom i prelijte punjenje meduncem Šuma :).
Zarolajte i poslužite!
Naaaajljepši, ljetni, subotnji doručak na svijetu
za 2 osobe
400 g Kravlje skute
200 g malina
medunac Bagrem (proizvođač: Grobotek, Dolac)
par kapi svježeg, limunovog soka (po želji)
U zdjelici izdrobite kravlju skutu, ubacite svježe maline i prelijte meduncem od bagrema. Možete iscijediti par kapi limunovog soka ili naribati limunove korice povrh svega. Ili ubaciti šaku pistacija :). Neslanih, naravno.
Evo sad opet malo palačinaka i kako ih puniti punjenjem iz snova ;)
Spremne za konzumaciju nakon koje slijedi - glazba i boje, ma čista multimedija!
Pa opet malo doručka slasnog ...
Treba pisati: kravlja skuta s malinama, medom i limunom, naajlaganiji doručak na svijetu i onda :) i onda <3, odnosno srce!
Evo tu se gotovo sve vidi ... i onaj :) i <3, odnosno srce!