Slani keksi sa sirom i lovorom

Slani keksi sa sirom i lovorom

20.01.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Ovi keksi su savršeni kao grickalice uz piće

SASTOJCI:

(za 30-40 keksa)
150 g brašna
3/4 žličice soli
1/8 žličice svježe mljevenog papra
½ grubo mljevene crvene ljute papričice
1 ½ žlice sitno nasjeckanog svježeg lovora
40 g maslaca, hladnog, narezanog na male kockice
60 g fino naribanog sira gruyere ili sbrinz
70 ml slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, sol, papar, ljutu papričicu i lovor u zdjeli. Utrljajte maslac dok ne dobijete fine mrvice. Dodajte sir i slatko vrhnje i mijesite dok se smjesa na poveže u tijesto. Oblikujte tijesto u cilindar širok oko četiri centimetra. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku najmanje tri sata.
Zagrijte pećnicu na 170° C.
Narežite cilindar na tanke ploške i poslažite ih s razmakom po limu obloženim masnim papirom. Pecite ih 15-20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju po rubovima i budu tvrdi u sredini. Ostavite da se ohlade prije serviranja.