Više od 250 slavonskih sarmi i oko 150 porcija šokačkog gulaša pripremili su Domagoj Dalić i njegove kuharice za humanitarnu akciju kojom su u posljednjem ovogodišnjem, blagdanskom tjednu željeli počastiti Zadrane slabijeg imovnog stanja, ali i sve ljude dobre volje, jer, kažu, vrata njihova mini restorana otvorena su svima
'U medijima stalno gledamo kako se troši, kako ljudi opsjedaju šoping-centre, pa smo mi odlučili napraviti nešto za one koji nemaju i koji sigurno ovih blagdana nisu kročili ni u jedan trgovački centar', kaže Domagoj Dalić, Osječanin s privremenom adresom u Zadru, vlasnik restorana brze prehrane Hopa klopa, koji je sa sponzorima, mesnicom Lukin i pekarnicom Dalmatino, pripremio stotinu obroka i jučer ih darovao svojim sugrađanima.
Iako je akcija bila najavljena za 11 sati, prvi su gosti došli već prije deset.
'Nismo provjeravali njihov socijalni status, rekli su da rade u jednoj zadarskoj firmi, ali da neredovito dobivaju plaću pa su došli na besplatnu marendu. Ma neka se ljudi najedu, blagdansko je vrijeme', kaže Domagoj i dodaje da se nada kako neki ipak neće zlorabiti ovu akciju pokazujući siromaštvo duha.
Iz drugog dijela grada po porciju sarme došla je gospođa Sonja, umirovljenica.
'Suprug i ja zapravo smo došli po ručak za našu nepokretnu susjedu koja živi na petom katu i koja je po nama za gospodina Domagoja poslala pismo zahvale. I inače joj pomažemo, ali sada ćemo se i mi počastiti', kaže.
A po darovani ručak došla je i Zagrepčanka Antonija Dujković, koja zbog bolesti privremeno živi kod nećakinje u Zadru. Za akciju nije znala, ali kad je krenula u šetnju, vidjela je gužvu pred restoranom pa je svratila po sarmu koja će joj danas dobro doći.
Organizatori akcije zadovoljni su odzivom, a ako hrane ostane, darovat će je zadarskoj pučkoj kuhinji jer je vrijeme nažalost takvo da mnogi nemaju što jesti.