važna direktiva EU

SOA se oglasila o hakerskom napadu na KBC Zagreb

28.06.2024 u 12:17

Bionic
Reading

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) sudjeluje u rasvjetljavanju kibernetičkog napada na KBC Zagreb, a u tijeku je forenzička obrada, potvrdili su iz SOA-e za N1 televiziju

'Centar za kibernetičku sigurnost SOA-e pruža aktivnu podršku zdravstvenom sustavu u digitalnoj forenzičkoj obradi, kao i otklanjanju i saniranju posljedica kibernetičkog napada na dio informacijskog sustava KBC Zagreb', odgovorili su iz SOA-e za N1 i dodali da više informacija ne mogu dati budući da je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Također su istaknuli i važnost mjera iz EU direktive koja regulira ovo područje.

'I ovaj kibernetički napad potvrdio je važnost mjera predviđenih novim Zakonom o kibernetičkoj sigurnosti, odnosno EU NIS2 direktivom. U tom smislu će Centar za kibernetičku sigurnost SOA-e, u suradnji s drugim dionicima Zakona o kibernetičkoj sigurnosti, poduzimati potrebne mjere s naglaskom na prevenciji i otpornosti informacijskih sustava na kibernetičke prijetnje', poručuju. Spomenuta direktiva ima za cilj visoku zajedničku razinu kibernetičke sigurnosti diljem Europske unije.

sve osim nogometa

Učitavanje...