... ili snack. Podloga može biti kruh ili prhko tijesto u koje ubacujete kozju ili kravlju skutu s malo soli, limuna i ...
... prekrijete jabukama. Preljev napravite od maslaca i meda i prelijete preko slojeva koje na kraju začinite s malo cimeta i muškatnog oraščića.
I sve to strpate u pećnicu i pečete 20ak minuta
Nakon što se ispeče servirate poškropljeno s malo meda i par kapi limunovog soka!
Mmmmm kako je to fiinoo :). I zdravo. Jedino fali par listića svježeg ružmarina
povrh svega ...
za 4 fetice kruha
150 g kozje ili kravlje skute
1 žlica limunovog soka
malo krupne dimljene ili Bibicheve shiraz soli
1 veća jabuka, nasjeckana na ploške
3 žlice rastopljenog maslaca
3 žlice meda (najbolje tamnog, šumskog)
1/2 žličice pomiješanog cimeta s muškatnim oraščićem
Zagrijte pećnicu na 180 C.
Narežite kruh na fete i posložite na protvan prethodno presvučen masnim papirom
Namažite fete kruha maslacem i po njima posložite kozju/kravlju skutu poškropljenu limunovim sokom. Posolite krupnom soli ...
... prekrijte kriškama jabuka ...
... i prelijte mješavinom rastopljenog maslaca i meda
Na kraju sve posipajte mješavinom cimeta i muškatnog oraščića i stavite u pećnicu.
Pecite 20ak minuta.
Izvadite fete kruha iz pećnice i prelijte svaku mješavinom meda i maslaca ili samo medom. Poškropite limunovim sokom i hruskajte zadovoljno!