Sorbet od limuna

Sorbet od limuna

09.08.2012 u 09:51

Bionic
Reading

... jedno je od omiljenih ljetnih dižestiva ili deserata. Nakon obilne ljetne večerice pristojno je spraviti ili naručiti sorbet, umjesto recimo palačinki u vajnšatou s pinjolima!

Iako, ako ste proveli cijeli dan plivajući ili veslajući onda vam je dozvoljeno pojesti i pravi desert ;).

Kad se čovjek opusti na godišnjem odmoru onda ponekad i jede bez razmišljanja sve što mu je taj tren ćeif ... pokušavam opravdati višak ljetnih kilograma - ne shvaćajte me ozbiljno ;).

Obično ljudi ljeti izgube par kila za razliku od mene :(. Popuste mi kočnice pa guštam bez granica. Ako ste ipak donekle disciplinirani preporučam vam varijantu sorbeta od limuna kao osvježavajući desert ili dostojan, lagani završetak kakve chic ljetne večerice.

Jednostavan za pripremu, a ukusaaan i kremast i pravo osvježenje. Bolje ga je spravljati u home made varijanti nego naručivati u sumnjivim restoranima diljem naše lijepe obale. Vjerujte, rijetki su oni koji ga znaju napraviti da bude onakav kakav treba biti!

za dva sorbeta

120 g šećera ili agavinog sirupa
200 ml vode
200 ml limunova soka
limunove ili limetine naribane korice po želji
votka ili pjenušac ili pjenušavo vino

U posudi zagrijte vodu i šećer i miješajte dok se šećer ne otopi i pretvori u sirup. Pustite da se ohladi, dodajte limunov sok, koricu limuna ili limete i strpajte sve zajedno u frizer na 2,3 sata.

Izvadite sorbet iz frizera, izmrvite ga vilicom ili zagrabite žlicom za sladoled,
stavite u čaše u kojemu ćete ga poslužiti i prelijte votkom ili pjenušcem/pjenušavim vinom.

Budući obožavam sladoled od limuna ne libim se dodati i jednu kuglicu sladoleda tako dobije fiinu kremastost.

Glazba za sorbet: Tune Yards jedan od mojih Terraneo favorita! Diivan bend :)

Fotografija i recept objavljeni su u magazinu Sensa sretna hrana


Ako vas zanimaju slične delicije pratite ih na ovome linku.