SLOWMOTION I TIMELAPSE

Spektakularne snimke oluje nad otočićem Pokonji dol

13.09.2013 u 14:25

Bionic
Reading

Ekipa Romulić & Stojčić multimedia studija snimila je spektakularne snimke nevremena na nebu iznad otočića Pokonji dol kod Hvara na kojem se nalazi istoimeni svjetionik izgrađen daleke 1872. godine

'Na lokaciji smo proveli dobar dio dana. Predvečer smo se već bili spakirali jer nismo snimili motive koje smo željeli snimiti. No tada je nebo postalo sve zanimljivije pa smo odlučili pričekati noć. Ono što smo snimili nadišlo je sva naša očekivanja! Sam kadar timelapsea trajao je više od tri sata, a snimili smo i svoj prvi slowmotion.

Za slowmotion je potrebno jako puno svjetla pa smo bili pomalo skeptični hoće li sve ispasti kako treba, no uz dobre postavke na aparatu sve je ispalo sjajno', rekli su za Crometeo Dražen Stojčić i Mario Romulić.




Sam otočić dug je i širok 150 metara, a sastoji se od manje četverokutne kamene kule i zgrade. Zapadno od otočića su Pakleni otoci, sjeverozapadno od otočića je grad Hvar, a sjeveroistočno Milna.

Romulić i Stojčić multimedia surađuju s mnogobrojnim domaćim i međunarodnim subjektima, a dovoljno je reći da rade i s National Geographicom i Discovery Channelom.
Kako izgleda spoj ljudskog znanja, moderne tehnologije i nenadmašive ljepote prirode, pogledajte u videozapisima!