PAD SUSTAVA

Splitska zračna luka paralizirana: Polijeću tek rijetki avioni, dolazne letove preusmjeravaju u Dubrovnik i Zadar

22.07.2024 u 21:47

Bionic
Reading

Kako je službeno potvrdio Mate Melvan, voditelj Službe za prihvat i otpremanje u Zračnoj luci sv. Jeronima, oko 19,30 sati došlo je do tehničkih poteškoća u radu informatičkog sustava splitskog aerodroma zbog kojih se trenutno ne mogu obavljati poslovi prihvata i otpreme zrakoplova i putnika

Stručne službe intenzivno rade na otklanjanju kvara, rekao je Melvan Hini.

U međuvremenu su pripremljeni slijedeći letovi za polijetanje, a za koje smo prikupili potrebne podatke: Zürich, Zagreb, Pariz, Stuttgart, München, Oslo, Stockholm, Bergen, Tallinn, London Gatwick i London City, dodaje Melvan.

Kako se moglo vidjeti na stranici FlightRadar, od 19:55 do 22:30 sati, sudeći po stranici FlightRadar, poletjela su tek dva leta, prema Parizu i Zurichu. Deset minuta prije 23 sata poletio je i treći let, prema Stuttgartu. Ukrcaj putnika na te letove obavljao se ručno, pomoću fizičkog popisa putnika na papiru.

  • +21
Splitska zračna luka paralizirana zbog pada informatičkog sustava Izvor: Cropix / Autor: Paun Paunovic

Kako je ranije javila Slobodna Dalmacija, zrakoplovni prostor zračne luke napunio se velikim brojem putnika kojima nije jasno što se događa. Ipak, oko 22;30, situacija se počela normalizirati.

Letovi za Split su se tijekom večeri počeli preusmjeravati u zračne luke u Zadru te Dubrovniku.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Dalmacija danas

Stranica zračne luke ni iza 23 sata nije funkcionirala. Za Dalmaciju Danas jedan Splićanin koji je večeras trebao poletjeti iz Beča kaže kako su mu rekli da od polijetanja nema ništa zbog situacije u splitskoj zračnoj luci, koju ovaj portal donosi u videu.