'SPONTANI' PLJESAK

[VIDEO] Srpski direktor za Kosovo hit na mrežama zbog ponašanja tijekom Vučićevog govora

07.10.2019 u 14:55

Bionic
Reading

U Hrvatskoj proteklog tjedna podsmijeh u javnosti izazvao govor Kolinde Grabar Kitarović, na najavi ulaska u utrku za još jedan mandat jer je novinarima podijeljen i onaj u kojem su stajale didaskalije poput one kad se treba nasmijati. U Srbiji je pak smijeh izazvao Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju. Dok je stajao predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću iza leđa kamere su zabilježile kako se Đurić sprema zapljeskati u dva navrata dok je ovaj govorio o rezultatima izbora na Kosovu

Kada netko stoji iza političara to je obično znak da je riječ o osobi od povjerenja, netko tko je blizak. Ponekad im se zna omaknuti podmukli osmijeh ako misle da je šef spustio novinaru, ali najčešće njihova je funkcija samo da stoje i potvrdno klimaju glavom što se kasnije obično nagradi kakvom izdašnom funkcijom. Davanje izjava za njih nije predviđeno, oni su tu da potpune kadar i daju svojom pojavom onome tko govori dodaju dodatnu težinu.

No primjer iz Srbije u kojem Marko Đurić, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, plješće na govor Aleksandra Vučića dignuo je ulizivanje na jednu više razinu.

Kamere su ga u dva navrta uhvatile kako se sprema zapljeskati i kako se smije dok Vučić komentira rezultate izbora.