telegram kanali bruje

Srušio se ruski strateški nuklearni bombarder

16.08.2024 u 08:57

Bionic
Reading

Ruski nuklearni bombarder navodno se srušio u Sibiru ovaj tjedan, a mnogi su na društvenim mrežama podijelili videozapise incidenta.

'Telegram kanali pišu da se radilo o bombarderu Tu-22M koji je poletio sa aerodroma Belaja u okrugu Usolski. Nesreća se, prema tim izvorima, dogodila blizu ulaza u selo Mihajlovka u okrugu Čerjomhovski', napisala je agencija Siren News u objavi na svom Telegram kanalu, a prenio Newsweek.

Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, također je podijelio video na X-u, i napisao: 'Ruski Telegram kanali javljaju da se ruski strateški bombarder Tu-22M3 srušio u regiji Irkutsk.'

The Insider, nezavisna istraživačka novinska stranica u Rusiji također je podijelila slična izvješća na svom Telegram kanalu.

"Bombarder Tu-22M3 srušio se u regiji Irkutsk, posada se katapultirala, izvijestilo je rusko Ministarstvo obrane", potvrdio je službeni izvor vijest. "Preliminarni uzrok pada, prema ministarstvu, tehnički je kvar. Zrakoplov se srušio u nenaseljenom području, na tlu nije bilo štete."

Na svom Telegram kanalu Igor Ivanovič Kobzev, guverner Irkutske oblasti, rekao je: "Vidim vaše poruke o padu aviona u okrugu Čerjomhovski, iza vijadukta, nedaleko od Mihajlovke."

"Uistinu, u 22:18 dežurni područnog odjela Centra za medicinu katastrofa dobio je takvu informaciju. Prema Ministarstvu obrane, zrakoplov je vojni, TU-22M3. Bio je u redovnom letu. Posada se katapultirala, svi su dobili medicinsku pomoć", navodi se u poruci.

Kobzev je u svojoj Telegram poruci naveo da su hitne službe stigle na mjesto događaja i da bi više informacija moglo biti objavljeno kasnije.

'Molim vas da ne paničarite. Zrakoplov se srušio u nenaseljenom području, nema štete na zemlji. Prema preliminarnim informacijama, uzrok je tehnički kvar', rekao je.