ODGOVOR NA PROZIVKE IZ BEOGRADA

Stier poručio Vučiću: Nemoj tražiti nevidljivog neprijatelja u Hrvatskoj

08.07.2020 u 18:29

Bionic
Reading

Aleksandar Vučić, srbijanski predsjednik na današnjoj se izvanrednoj sjednici održanoj povodom brutalnog sukoba policije i prosvjednika, obrušio, među ostalima, i na Davora Ivu Stiera za kojeg je ocijenio da mu smetaju 'Vučić i jaka Srbija'. Stier je reagirao na prozivku

Vučić se na sjednici posebno obrušio na hrvatske medije poručivši da su pisali 'mnogo gadosti'. U tom kontekstu citirao je Davora Ivu Stiera koji je u jednom svom tekstu napisao da 'problemi za nas počinju dolaskom Vučića na vlast'.

'Njima smetaju Vučić i Srbija, smeta im jaka Srbija', rekao je Vučić, a na njegove prozivke odgovorio je ubrzo sam Stier.

'Vučić bi se trebao baviti svojim narodom koji mu šalje poruke što misli o njemu i njegovoj autokratskoj vladavini, a ne tražiti nevidljivog neprijatelja iz Hrvatske', poručio je Stier, prenosi Večernji.

Aleksandar Vučić o nemirima u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Srbijanski predsjednik danas se okomio i na Jadranku Kosor koja je reagirala na nerede na Twitteru.

'Očekujem da vladajući M.Pupovac koji je stajao uz Vučića dok je taj uspoređivao RH s Hitlerovom Njemačkom, osudi nasilje nad građankama i građanima u Beogradu. A da predsjednik HDZ-a pokrene postupak za isključivanje Vučićeve stranke iz EPP-a', napisala je.

'U svim zemljama Europe policije su deset puta oštrije reagirale. A ovdje je policija šutila, šutila i čekala. Znaju oni to sve. Za mene je samo interesantno kako se pronađu podržati one najgore. One koji se ne libe kazati da su Hitlerovi simpatizeri. I njih će podržati samo da napakoste Srbiji', rekao je Vučić.