kuJundžićev nasljednik

Što otkriva imovinska kartica Vilija Beroša? Tu su nekretnine, gliser, skupocjeni sat, ali i veliki dodatni prihodi. Doznajemo i odakle

28.01.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Izgledni nasljednik Milana Kujundžića u fotelji ministra zdravstva njegov je dosadašnji pomoćnik Vili Beroš. S obzirom na to da je i do sada bio dužnosnik, Beroš je već predao imovinsku karticu

Izgledni nasljednik Milana Kujundžića u fotelji ministra zdravstva njegov je dosadašnji pomoćnik Vili Beroš. S obzirom na to da je i do sada bio dužnosnik, Beroš je ranije predao imovinsku karticu. Ovaj neurokirurg postao je pomoćnik ministra zdravstva u siječnju 2018. godine, a do tada je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju Klinike za neurokirurgiju KBC-a Sestre milosrdnice.

Kao pomoćnik ministra, očito je iz imovinske kartice, imao je plaću od 15.622 kune. No Beroš zarađuje značajna financijska sredstva i po drugoj osnovi. Prijavio je dva dodatna prihoda. 'Od drugog dohotka' zaradi tako više od 200 tisuća kuna godišnje.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na upit tportala odgovorilo je kako je Beroš kao isplatitelja naveo Općinski građanski sud u Zagrebu. Riječ je najvjerojatnije o honoraru koji prima kao stalni sudski vještak.

Planirao se zaposliti u KBC-u Zagreb

Beroš je prije godinu dana od Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa tražio mišljenje o tome smije li po prestanku obnašanja dužnosti odmah sklopiti ugovor o radu s KBC-om Zagreb.

Naime pitao ih je bi li bio u sukobu interesa ako poslije odlaska s dužnosti bude primljen na natječaju za neurokirurga na Rebru. Od Povjerenstva je dobio zeleno svjetlo, ali je očito da će sada posao na Rebru pričekati.

Beroševa supruga radi u Dječjem vrtiću Malešnica. Beroševi imaju dva kredita, jedan od 50 tisuća eura, a podignuli su ga u Erste banci 2016. uz kamatu od 4,4 posto i za njega mjesečno plaćaju 3580 kuna. Drugi su podignuli 2008. u Addiko banci na iznos od 75 i pol tisuća eura uz kamatu od sedam posto. Mjesečno za otplatu ovog kredita izdvajaju 4500 kuna.

Upravo su djelomično kreditom Beroševi kupili dvije nekretnine u Zagrebu, jednu od 140 kvadrata u Rudešu, vrijednu nešto više od milijun i pol kuna, a drugu od 51 kvadratni metar u Vrapču, vrijednu 623 tisuće kuna.

Vili Beroš Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Je li riječ o kućama ili stanovima, nije poznato jer Beroš u rubrici 'vrsta nekretnine' to nije precizirao, već je naveo da je riječ o 'drugim nekretninama'.

Supruga posjeduje voćnjak u Laduču od 1700 kvadrata, vrijedan 75 tisuća kuna. S obzirom na to da je Vili Beroš rodom iz Jelse na Hvaru, u tom mjestu suvlasnik je dviju nekretnina stečenih nasljedstvom. Riječ je o stanu od 75 kvadrata, vrijednom 750 tisuća kuna, i kući s okućnicom od 135 kvadrata, vrijednoj 1,13 milijuna kuna.

Od pokretnina, supruga Vilija Beroša posjeduje Audi A3 iz 2011., procijenjen na 75 tisuća kuna, dok Beroš ima Jeep iz 2008. vrijedan 120 tisuća kuna. Suvlasnik je i glisera Fiart 23 iz 2002. godine, vrijednog 70 tisuća kuna.

Beroš se počastio i ručnim satom Breitling, vrijednim 35 tisuća kuna. Supružnici na štednji imaju 25 tisuća eura.

  • +7
Vili Beroš Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL